ΕΛΛΑΔΑ

Τουρίστες για τους Ροδίτες: «Αποκατέστησαν την πίστη μας στην ανθρώπινη καλοσύνη»

Τουρίστες για τους Ροδίτες: «Αποκατέστησαν την πίστη μας στην ανθρώπινη καλοσύνη»
Κάποιοι από τους τουρίστες φιλοξενούνται σε σχολεία ή γήπεδα και άλλοι στα σπίτια των Ροδιτών. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ/INTIME

Το φιλόξενο πρόσωπο των απλών πολιτών της Ρόδου που άνοιξαν τα σπίτια τους και τους έδωσαν στέγη και φαγητό εξυμνούν οι τουρίστες που απομακρύνθηκαν από τις περιοχές όπου μαίνονται οι πυρκαγιές. 

Η Κάριν Σαβάτζι, μιλώντας στο BBC, από την Ουαλία και η οικογένειά της έφτασαν στο νησί των Ιπποτών το Σάββατο αλλά το ξενοδοχείο που θα έμεναν είχε εκκενωθεί.

Όπως πολλοί άλλοι τουρίστες μεταφέρθηκαν σε γυμναστήριο του νησιού όπου μία οικογένεια ντόπιων τους πρόσφερε φιλοξενία και τους άνοιξε το σπίτι τους.

«Αποκατέστησαν την πίστη μας στην ανθρώπινη καλοσύνη» λέει χαρακτηριστικά.

Όχι έναν, όχι δύο αλλά 14 Ευρωπαίους τουρίστες φιλοξενεί στο σπίτι του ο Γιώργος Τσουκνίκας. Συγκεκριμένα έχουν βρει καταφύγιο σε αυτό δύο οικογένειες Γερμανών με τρία άτομα η καθεμιά, ένα ζευγάρι από τη Νορβηγία, ένα ζευγάρι από τη Σουηδία και τέσσερα άτομα από την Ιρλανδία.

Όπως εξήγησε πιστεύει ότι τόσο οι φιλοξενούμενοι όσο και η οικογένειά του προσπαθούν να συγκατοικήσουν όσο τον δυνατόν πιο ομαλά.

Ο Σάιμον Στόκτον αν και χρειάστηκε μαζί με την οικογένειά του να εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο τους δεν σκοπεύει να γυρίσει εσπευσμένα στο στην Αγγλία κθλως δεν θέλει να προκαλέσει μεγαλύτερο τραύμα στην οικογένειά του και θα φύγει την Τετάρτη όπως έχει προγραμματίσει.

Η οικογένειά του φιλοξενείται προσωρινά σε ένα ιδιωτικό κολέγιο.

Την ώρα που οι Ροδίτες ανοίγουν τα σπίτια τους απογοητευμένοι με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες είναι οι τουρίστες που βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Ρόδου καθώς δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη και καμία ενημέρωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ