ΕΛΛΑΔΑ

Με εντολή Αυγενάκη κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές της Ρόδου

Με εντολή Αυγενάκη κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές της Ρόδου
INTIME

Με εντολή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, έχει τεθεί σε ετοιμότητα ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), ώστε να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες του εκτιμητικού έργου για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Ρόδο.

Για το λόγο αυτό, από αύριο αρμόδιος επόπτης και κλιμάκιο του Οργανισμού θα ξεκινήσει τις πρώτες οριοθετήσεις και επισημάνσεις σε όλες στις πληγείσες περιοχές.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν επιτόπιες οριοθετήσεις και επισημάνσεις των καλλιεργειών, οι οποίες επλήγησαν και έλεγχος κατά σειρά για απώλειες ζωικού κεφαλαίου, για καταστροφές παγίου κεφαλαίου, για απώλειες φυτικού κεφαλαίου, ενώ από την πλευρά τους οι πληγέντες παραγωγοί – κτηνοτρόφοι να υποβάλουν δηλώσεις.

Η διαδικασία καταγραφής σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ θα διαρκέσει 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης των πυρκαγιών και την αναγγελία της υποβολής δηλώσεων.

Κατόπιν ανάλυσης και συνδυασμού των δορυφορικών εικόνων και των δηλώσεων ζημίας, ο οποίες θα έχουν υποβληθεί, θα δημιουργηθεί βάση δεδομένων -αρχείο δικαιούχων παραγωγών- για να προχωρήσει η καταβολή της προκαταβολής, με τον συνυπολογισμό στρεμμάτων και αριθμού δένδρων των αγροτεμαχίων, τα οποία έχουν πληγεί.

Μετά την ολοκλήρωση του εκτιμητικού έργου θα καταβληθούν άμεσα οι προκαταβολές των αποζημιώσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ