ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιθέα: Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του εργαζόμενου σε παιδική χαρά

Καλλιθέα: Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του εργαζόμενου σε παιδική χαρά
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) ΑΠΕ/ΜΠΕ

Έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέρρευσε και πέθανε εργαζόμενος του δήμου Καλλιθέας το απόγευμα της Κυριακής (23/7), όταν επικρατούσαν συνθήκες ακραίου καύσωνα, διέταξαν οι αρμόδιες Αρχές.  

Ο 49χρονος εργαζόμενος το δήμου Καλλιθέας το απόγευμα της Κυριακής βρέθηκε περίπου στις 16:45 για να ανοίξει την παιδική χαρά η οποία βρίσκεται μεταξύ των οδών Σπάρτης και Περικλέους στην Καλλιθέα.

Αφού, σύμφωνα με το kallitheaonline.gr ξεκλείδωσε την είσοδο της παιδικής χαράς της οδού Σπάρτης, διένυσε απόσταση περίπου 50 μέτρων μέσα στην παιδική χαρά μέχρι να φτάσει στην δεύτερη είσοδο της παιδικής χαράς στην οδό Περικλέους, και όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, κατά την την προσπάθεια του να ξεκλειδώσει το λουκέτο, κατέρρευσε.

Οι περίοικοι ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ και πράγματι σε ελάχιστα λεπτά – ώρα περίπου 17:15 - έφτασαν στο σημείο ομάδα ΔΙ.ΑΣ, ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ, καθώς και ένας δικυκλιστής διασώστης του ΕΚΑΒ.

Ο διασώστης οποίος σύμφωνα με τις μαρτυρίες, έδωσε υπεράνθρωπη μάχη επί περίπου 20 λεπτά εφαρμόζοντας ΚΑΡΠΑ και με την χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, χωρίς όμως αποτέλεσμα,.

Στη συνέχεια, στο σημείο έφτασε και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς ο αδερφός του 49χρονου.

Ο υπάλληλος διεκομίσθη στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ο άτυχος εργαζόμενος του δήμου Καλλιθέας υπέστη καρδιακή ανακοπή λόγω θερμοπληξίας, και αύριο θα γίνει η νεκροψία-νεκροτομή.

Ο 49χρονος πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, κατά το παρελθόν εργαζόταν ως κηπουρός του δήμου Καλλιθέας. Σε ώρα υπηρεσίας στους κήπους του δήμου Καλλιθέας προσβλήθηκε από μια σοβαρή μόλυνση με αποτέλεσμα να χάσει το ένα του μάτι.

Πριν από δύο μήνες, τον μετέθεσαν στο πάρκο Δαβάκη. Ο 49χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δηλώσει ότι με τα προβλήματα υγείας δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του και του ανατέθηκε να ανοιγοκλείνει την παιδική χαρά η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σπίτι του, μεταξύ των οδών Σπάρτης και Περικλέους.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λαϊκό Νοσοκομείο, θα ακολουθήσει αυτεπάγγελτη δίωξη καθώς ο 49χρονος ανήκε σε ευπαθή ομάδα και δεν επιτρεπόταν να εργάζεται με τόσο υψηλή θερμοκρασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ