ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, αποχαιρετά τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, αποχαιρετά τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη
Η Μαριάνα Βαρδινογιάννη ΙΝΤΙΜΕ

Το δικό του αντίο για την απώλεια του Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στέλνει και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων.

«Με θλίψη και σεβασμό αποχαιρετούμε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη, μια Ελληνίδα ταυτισμένη με την προσφορά στον συνάνθρωπο», τονίζει ο ΕΟΜ και συνεχίζει:

«Για τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και ειδικότερα για τον τομέα της μεταμόσχευσης αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων, η συνεισφορά της Μαριάννας Βαρδινογιάννη υπήρξε υπερπολύτιμη και καθοριστική.

Οραματίστηκε και δημιούργησε τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», στο πλαίσιο του οποίου ανέπτυξε τη λειτουργία του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, για την κάλυψη των αναγκών ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Η δράση του Κέντρου αποτέλεσε βασικό πυλώνα του τομέα της μεταμόσχευσης αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων στη χώρα μας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, επιδεικνύει σημαντικά αποτελέσματα τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση συνεχώς αυξανόμενου αριθμού Ελλήνων και ξένων ασθενών με αιματολογικές κακοήθειες.

Η μεγάλη παρακαταθήκη που αφήνει θα κρατά πάντα ζωντανή τη μνήμη της σπουδαίας αυτής γυναίκας. Το έργο της θα συντροφεύει τους συνανθρώπους μας στον αγώνα τους για να ξανακερδίσουν τη ζωή, θυμίζοντας πάντοτε τη μεγάλη κοινωνική προσφορά της.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ