ΕΛΛΑΔΑ

Ένοχοι 25 από τους 30 κατηγορούμενους για τα πλαστά διπλώματα οδήγησης

Ένοχοι 25 από τους 30 κατηγορούμενους για τα πλαστά διπλώματα οδήγησης
Eurokinissi

25 από τους 30 κατηγορούμενους για την υπόθεση με τα πλαστά διπλώματα που είχε αποκαλυφθεί το 2012, κρίθηκαν ένοχοι χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τέσσερις υπαλλήλους της διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, τέσσερις εκπαιδευτές οδήγησης και δεκαπέντε εξεταζόμενους υποψηφίους.

Επιπλέον, έκρινε ένοχο ένα ακόμα άτομο που έδινε εξετάσεις για λογαριασμό άλλων υποψηφίων αλλά και έναν που δρούσε ως μεσολαβητής. Παράλληλα, αθώωσε τέσσερις υπαλλήλους της διεύθυνσης Μεταφορών και έναν εκπαιδευτή οδήγησης.

Οι καταδικασθέντες αντιμετωπίζουν ποινές από 3,5 μέχρι 4,5 χρόνια με τριετή αναστολή. Στους τέσσερις εκπαιδευτές επιβλήθηκαν ποινές από 24 μήνες έως 2,5 χρόνια με τριετή αναστολή.

Ο κατηγορούμενος που έδινε εξετάσεις για λογαριασμό των υποψηφίων, καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 3,5 ετών με τριετή αναστολή.

Επίσης, οι υποψήφιοι οδηγοί, καταδικάστηκαν από 7 έως 21 μήνες με τριετή αναστολή, ενώ σε τρεις από αυτούς, η ποινή μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ κατηγορούμενος φερόμενος ως μεσάζοντας, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με επίσης τριετή αναστολή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ