ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Βόλο - Μήνυμα για εκκένωση σε Διμήνι, Παλιούρι και ΒΙΠΕ - Μέτωπο και στον Αλμυρό

Φωτιά στο Βόλο - Μήνυμα για εκκένωση σε Διμήνι, Παλιούρι και ΒΙΠΕ - Μέτωπο και στον Αλμυρό
(φωτογραφία από ανάρτηση κατοίκου στο FB)

Φουντώνει το μέτωπο της φωτιάς που κατακαίει αγροτοδασικές εκτάσεις σε Βελεστίνο, Άγιο Γεώργιο Φερών και Σέσκλο, ενώ έχει κλείσει ήδη η Εθνική Οδός. Η αστυνομία εκκένωσε το χωριό του Σέσκλου ενώ σήμα εκκένωσης δόθηκε από το 112 για Διμήνι, Παλιούρι και ΒΙΠΕ στο Βόλο. Εν τω μεταξύ ξέσπασε και δεύτερο μεγάλο πύρινο μέτωπο στη Μαγνησία, αυτή τη φορά στον Αλμυρό. 

«Εκκενώστε προς Βόλο» ανέφερε το μήνυμα που αφορά και την Βιομηχανική περιοχή, όπου κινδυνεύουν εργοστάσια.

Το μέτωπο εκτείνεται σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων ενώ το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνει ο άνεμος, οι ριπές του οποίου ξεπερνούν τα 8 μποφόρ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη στη ΒΙΠΕ Βόλου, στο ύψος του βενζινάδικου Παπαμήτρου, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ώστε να μην κατευθυνθεί προς τη Χαλυβουργία και τις κατοικίες στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν κάτοικοι που αρνούνται να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους.

Εντολή εκκένωσης δόθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στη ΒΙΠΕ, σε οικισμούς πάνω από το ΕΠΑΛ Βελεστίνου, με κατεύθυνση προς τον πεζόδρομο Βελεστίνου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, σε κίνδυνο από την φωτιά είναι και το Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου.

Έντονη ανησυχία επικρατεί και για κτηνοτροφικές μονάδες που είναι κοντά στη φωτιά. Στο Σέσκλο εχουν καεί ζώα και μαντριά, ενώ οι κάτοικοι εκφράζουν φόβους ότι κάηκαν σπίτια.

Έχουν εκκενωθεί σπίτια στον Άγιο Γεώργιο, όπου έχουν προκληθεί ζημιές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια και κτηνοτροφικές μονάδες. Παράλληλα, έχουν καεί αποθήκες, αυτοκίνητα, ενώ στο Βελεστίνο κάηκε και μία καφετέρια.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, υπάρχει ένας τραυματίας πυροσβέστης, ο οποίος φέρει εγκαύματα από τη μάχη με τις φλόγες. Ο πυροσβέστης φέρει εγκαύματα δευτέρου βαθμού στα χέρια στο πρόσωπο και στην πλάτη και μεταφέρεται στον νοσοκομείο του Βόλου.

Η φωτιά ξεκίνησε από το Βελεστίνο, έφτασε στον Άγιο Γεώργιο και κατευθύνεται για το Σέσκλο. «Αν συνεχιστεί να φυσάνε έτσι οι άνεμοι, τότε η φωτιά θα φτάσει στη θάλασσα για να σβήσει» λένε οι κάτοικοι.

Στο σημείο είναι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις: Έχουν κινητοποιηθεί 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα 1 ομάδα πεζοπόροι, 2 ελικόπτερα αλλά και μηχανήματα του Δήμου.

_Viber_2023-07-26_16-38-22-259.jpg
Οι φλόγες έφτασαν δίπλα στα σπίτια, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημoσίευσε το taxydromos.gr

Και στον Αλμυρό

Και δεύτερο μεγάλο πύρινο μέτωπο μαίνεται στη Μαγνησία, αυτή τη φορά στον Αλμυρό.
Οπως μεταδίδει ο taxydromos.gr κάτοικοι στο Κρόκιο προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες με ό,τι μέσα διαθέτουν. Στη συγκεκριμένη περιοχή, πυροσβεστικά νωρίτερα προχώρησαν σε κατάσβεση, όμως, κάτοικοι αυτή την ώρα ενημέρωναν μέσω του taxydromos.gr ότι αναζωπυρώθηκαν πέντε εστίες κατά μήκος της παράλληλης προς την Εθνική Οδό. Κινδυνεύουν, όπως λένε, σπίτια, καλλιέργειες και αποθήκες.

Μποτιλιάρισμα - Ακυρώθηκαν δρομολόγια

Εξαιτίας της φωτιάς έχουν κλείσει τμήματα της Εθνικής Οδού. Όπως αναφέρουν οδηγοί που κατέβαιναν από Λάρισα, η Τροχαία τούς γύρισε πίσω, προς Αγχίαλο, από την ΠΑΘΕ.

Πρόβλημα και στα τρένα, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 12570 (Λάρισα-Βόλος) και 12571 (Βόλος- Λάρισα) θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ