ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κέρκυρα: Σε επιφυλακή λόγω των αναζωπυρώσεων

Φωτιά στην Κέρκυρα: Σε επιφυλακή λόγω των αναζωπυρώσεων
Από την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κέρκυρα ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / Eurokinissi

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κέρκυρα παραμένουν σε επιφυλακή από το φόβο των αναζωπυρώσεων της φωτιάς.  

Διάσπαρτες εστίες, όπως αναφέρει η ΕΡΤ παραμένουν ενεργές γύρω από τις Λούτσες και την Άνω Περίθεια, όπου δόθηκε ολονύχτια μάχη.

Αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112 ζητούσαν από τους κατοίκους να απομακρυνθούν, ενώ μέλη φιλοζωικών οργανώσεων απομάκρυναν δεκάδες οικόσιτα ζώα.

Οι νεότεροι έμειναν να βοηθήσουν τους πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν να σώσουν σχολείο στην Κασσιόπη που κινδύνευσε όταν το έζωσαν οι φλόγες.

Την ίδια στιγμή, πιθανή απόπειρα εμπρησμού καταγγέλλει στην κάμερα της ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος της βόρειας Κέρκυρας Νίκος Μουζάγης. Ισχυρίζεται ότι είδε φλόγες να ξεπηδούν σε σημείο όπου δεν είχε σημειωθεί νέα αναζωπύρωση, και μετά ένα αυτοκίνητο να φεύγει.

Νωρίς το μεσημέρι στο νησί έφτασαν 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα από τη Βουλγαρία προκειμένου να συνδράμουν τις ελληνικές δυνάμεις.

Στο ίδιο κλίμα αλληλεγγύης, δεκάδες κιβώτια με τρόφιμα, εμφιαλωμένο νερό, χαρτικά και φάρμακα συγκεντρώνονται σε αίθουσα του δημαρχείου. Όλα από συνδρομές κατοίκων άλλων περιοχών του νησιού, προκειμένου να βοηθήσουν τους συντοπίτες τους μέχρι να καταφέρουν να ξαναμπούν στα σπίτια τους.

Δεκάδες είναι οι οικισμοί στο όρος Παντοκράτορας που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, ΟΤΕ και της Υπηρεσίας Ύδρευσης έχουν ξεκινήσει να αποκαθιστούν τη λειτουργία των δικτύων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ