ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση Καναντέρ: Πότε και πού θα γίνουν οι κηδείες των δύο πιλότων

Πτώση Καναντέρ: Πότε και πού θα γίνουν οι κηδείες των δύο πιλότων

Σήμερα και αύριο Παρασκευή συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τους δύο πιλότους που σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή πυροσβεστικού Καναντέρ που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στην Κάρυστο.

Στις κηδείες των δύο αδικοχαμένων πιλότων θα παραστούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως έγινε γνωστό, στην κηδεία του ανθυποσμηγανού Περικλή Στεφανίδη που θα τελεστεί στον τόπο καταγωγής του στο Παλαίο Αγιονέρι στο Κιλκίς θα παραστεί σήμερα Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραστεί την Παρασκευή στις 11:00, στην κηδεία του Σμηναγού Χρήστου Μουλά στα Χανιά στην εκκλησία Αγίου Σεργίου και Βάκχου.

Ο θάνατος των δύο αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ επιχειρούσαν με αεροσκάφος Καναντέρ για την κατάσβεση των πυρκαγιών στο Πλατανιστό της Καρύστου στην Εύβοια έχει σκορπίσει θλίψη στο πανελλήνιο.

Ηδη έχει κηρυχθεί τριήμερα πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις για την απώλεια ζωής εν ώρα καθήκοντος των αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215.

Tο χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν στις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτης όταν έγινε γνωστή η είδηση για την πτώση αεροσκάφους Καναντέρ CL-215 που επιχειρούσε στο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Πλατανιστό Καρύστου, στην Εύβοια. Αμέσως στην περιοχή έσπευσαν ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ η τύχη των δύο χειριστών ήταν άγνωστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που υπήρχαν εκείνη τη στιγμή από την Πυροσβεστική, το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Νέα Αγχίαλο Βόλου λίγο πριν από τις 12:00 και επιχειρούσε στην πυρκαγιά της Καρύστου.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, από ένα συγκλονιστικό βίντεο που κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ, η συντριβή του CL-215 γίνεται αμέσως μετά τη ρίψη νερού, με το δεξί φτερό του να προσκρούει σε δέντρο. Ο δεξιός πλωτήρας αποκόπηκε με συνέπεια να πάρει δεξιά κλίση και να συντριβεί στο έδαφος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ