ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΘ: H φοιτητική ομάδα Formula Student δεύτερη στο διεθνές «TT Circuit» της Ολλανδίας

ΑΠΘ: H φοιτητική ομάδα Formula Student δεύτερη στο διεθνές «TT Circuit» της Ολλανδίας
(Φωτογραφία ΑΠΘ)

Μια σημαντική επιτυχία κατέγραψε η ομάδα Formula Student του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που κατέκτησε την υψηλότερη θέση που έχει κερδίσει μέχρι σήμερα σε διεθνείς αγώνες: Την δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη του αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στην πίστα του «TT Circuit» στο Άσεν της Ολλανδίας.

Η φοιτητική ομάδα μηχανολόγων - μηχανικών Formula του ΑΠΘ «Aristotle Racing Team – ΑRΤ», πέτυχε επίσης ατομικό ρεκόρ, συνεπής στη διαδρομή που έχει διανύσει τα τελευταία 17 έτη, με συνεχή εξέλιξη.

Η ομάδα κατόρθωσε να διακριθεί σχεδόν σε όλα τα αγωνίσματα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΠΘ, την Παρασκευη 28/7, η ART κατέλαβε:

  • Δεύτερη θέση στην κοστολόγηση, στην παρουσίαση επιχειρηματικού πλάνου, στον σχεδιασμό, στο αγώνισμα της αντοχής και στην επιτάχυνση
  • Τέταρτη στον αγώνα κατάταξης
  • Πέμπτη θέση στην οικονομία καυσίμου

Με τα παραπάνω αποτελέσματα και μια «συγκομιδή» 705 βαθμών, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη και πέτυχε ένα ατομικό ρεκόρ: η δεύτερη είναι η υψηλότερη θέση που έχει κατακτήσει η ART στη γενική κατάταξη μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τους φοιτητές της ομάδας ART, το αποτέλεσμα αυτό θα ήταν ανέφικτο χωρίς τη συνδρομή των χορηγών της ομάδας, καθώς επίσης και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας, της Πολυτεχνικής Σχολής και του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, που παραδοσιακά στηρίζουν τις προσπάθειες της ομάδας.

Τα Εργαστήρια του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ με τα οποία συνεργάζεται στενά η ART είναι το Εργαστήριο Μεταλλογνωσίας, το Εργαστήριο Στοιχείων Μηχανών και Μηχανολογικού Σχεδιασμού, το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής και το Εργαστήριο Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών.

Με αφορμή τη διάκριση της Ομάδας, ο επιστημονικός υπεύθυνός της, καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, Νικόλαος Μιχαηλίδης, δήλωσε: «Η ομάδα για πολλοστή φορά τιμά την ιστορία που έχει χαράξει και μας κάνει υπερήφανους, συμβάλλοντας στη διεθνή προβολή και την εξωστρέφεια του ΑΠΘ. Είναι μια ικανοποίηση της σοβαρής και άκοπης προσπάθειας που γίνεται στην ομάδα από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά αυτά που εργάζονται με ωριμότητα και επαγγελματισμό και τους χαρακτηρίζει το ήθος και η ευγενής άμιλλα. Τους εύχομαι να έχουν ένα λαμπρό μέλλον στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή».

«Μετά από ένα χρόνο αφοσίωσης, σκληρής δουλειάς και δημιουργικότητας, φτάσαμε σε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ομάδας, για την συνεχή προσπάθεια και την άριστη προετοιμασία» δήλωσε από την πλευρά του ο αρχηγός της ομάδας, φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Νικόλαος Βοβατζάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ