ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία - Μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμών

Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία  - Μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμών
Κατάσβεση πυρκαγιάς (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) INTIME

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα στην Ηλεία ενώ εστάλη και μήνυμα για εκκένωση οικισμών από το 112. Τα μέτωπα της φωτιάς είναι τέσσερα, με τα δύο εξ αυτών να είναι στα Παλαιοβαρβάσαινα, το ένα στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας και το άλλο στον Πύργο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα του δήμου Πύργου, στην Ηλεία, η οποία παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, αφού ζητήθηκε εκκένωση από τέσσερις οικισμούς.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι, Σμίλα καλούνται να κατευθυνθούν προς την Αρχαία Ολυμπία.

Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα με 14 οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το ilialive.gr oι φωτιές μπήκαν η πρώτη στη νότια πλευρά της Βαρβάσαινας και η δεύτερη στη διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας

Κλειστός ο δρόμος που οδηγεί από τη ΕΟ Πύργου - Ολυμπίας προς Καρούτες.

Πολίτης που λιποθύμησε μεταφέρεται στο νοσοκομείο Πύργου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Φωτιά και στην Αρχαία Ολυμπία

Στη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία στην περιοχή Φαναράς πολύ κοντά στο άλλο μέτωπο σύμφωνα με την Πυροσβεστική επιχειρούν 24 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, δύο πεζοπόρα και ένα ελικόπτερο.

Όσον αφορά στο τελευταίο μέτωπο που ξέσπασε στην Αρχαία Ολυμπία, σύμφωνα με το ilialive.gr αυτό είναι κοντά σε ξενοδοχείο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική και τα τρία μέτωπα καίνε κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Επίσης ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης πέριξ του αρχαιολογικού χώρου και του Κρόνιου λόφου, υπό το φόβο επέκτασης πυρκαγιάς προς τα εκεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ