ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Μια στάση λεωφορείου μετατράπηκε σε υπόστεγο προσφοράς ειδών για απόρους

Ιωάννινα: Μια στάση λεωφορείου μετατράπηκε σε υπόστεγο προσφοράς ειδών για απόρους
epirus-tv

Ένα παλιό εγκαταλελειμμένο κουβούκλιο στάσης λεωφορείου, μετατράπηκε σε ένα σημείο προσφοράς και βοήθειας προς τους απόρους.

Στη «Στάση Ζωής», μπορεί να αφήσει κάποιος τρόφιμα, ρούχα και ότι άλλο προτίθεται, ώστε στη συνέχεια να προσφερθούν σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. «Άφησε ό,τι σου περισσεύει. Πάρε ό,τι χρειάζεσαι», γράφει το μήνυμα που απευθύνεται προς όλους τους πολίτες.

Η πρωτοβουλία ήρθε από το δήμο Ιωαννιτών και το δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων. Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού, Παντελής Κολόκας, «σκοπός είναι να υιοθετήσουμε όλοι μας μια στάση ζωής, βοηθώντας τον συνάνθρωπο».

Στάση Ζωής 1 1

Πηγή: epirus-tv

Οι σπουδαστές του δημόσιου ΙΕΚ Ιωαννίνων δούλεψαν για αυτή την πρωτοβουλία μετατρέποντας μία στάση του ΚΤΕΛ από σκουριασμένα σίδερα σε σταθμό προσφοράς, ο οποίος τοποθετήθηκε στην αυλή του αρχοντικού Πυρσινέλλα. Στις δύσκολες εποχές περνάει η χώρα, η ανάγκη για κοινωνική προσφορά είναι σημαντική και αξιέπαινη, ιδίως όταν έρχεται από νέα άτομα που προσπαθούν να κάνουν κάτι όμορφο.

Στάση Ζωής 3

Πηγή: epirus-tv

Οι σπουδαστές του τμήματος αρχιτεκτονικής και διακόσμησης που επιβραβεύτηκαν από το δήμο για την προσφορά τους, δηλώνουν πως έχουν τη διάθεση να κάνουν και άλλες αισθητικές παρεμβάσεις με στόχο τη δημιουργία τέτοιων υπόστεγων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ