ΕΛΛΑΔΑ

Μαίνεται η φωτιά στη Χίο: Ισχυρές δυνάμεις στην κατάσβεση - Συνελήφθη ο οδηγός που την προκάλεσε

Μαίνεται η φωτιά στη Χίο: Ισχυρές δυνάμεις στην κατάσβεση - Συνελήφθη ο οδηγός που την προκάλεσε
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά σε δασική περιοχή στη βορειοδυτική Χίο, η οποία πήρε μεγάλες διαστάσεις. 

Συμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού, η πυρκαγιά προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα.

Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν εγκαταστήσει δίκτυο μέχρι και 1,5 χιλιόμετρο από πυροσβεστικά οχήματα μέσα σε δασώδεις εκτάσεις με κάθετο σε πολλές περιπτώσεις βραχώδες ανάγλυφο εδάφους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλείται άμεσα προς ώρας κάποιος οικισμός ωστόσο προληπτικά σήμερα λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των χωριών Διευχά και Κατάβαση να απομακρυνθούν από τους οικισμούς τους και να κινηθούν προς Βολισσό.

Στο σημείο επιχειρούν 90 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, (συμπεριλαμβανομένων 10 πυροσβεστών που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και 27 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα), 18 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους.

Σημαντική είναι η συνδρομή στην κατάσβεση από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Μεθυσμένος ο οδηγός του οχήματος - Οδηγείται στον εισαγγελέα

Σε ό,τι αφορά τον οδηγό του αυτοκινήτου - που επίσης διακομίστηκε με ελαφρά τραύματα στο ΓΝ Χίου - έγινε εξειδικευμένο αλκοτέστ (έλεγχος μέθης) από ΤΤ Χίου το οποίο «βγήκε» θετικό. Συγκεκριμένα οι μετρήσεις έδειξαν 0,42%.

Κατόπιν επικοινωνίας με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, δόθηκε εντολή στους αστυνομικούς για σχηματισμό 2 δικογραφιών. H μια δικογραφία ανατέθηκε στο ΑΤ Καρδαμύλων και αφορά το τροχαίο ατύχημα, ενώ η δεύτερη δικογραφία την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου και αφορά εμπρησμό από αμέλεια με κατηγορούμενο τον οδηγό του οχήματος.

Δόθηκε εντολή να συλληφθεί και να κρατηθεί, ώστε να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα. Την προανάκριση διενεργεί το ΑΤ Καρδαμύλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ