ΕΛΛΑΔΑ

Κόρινθος: Στο νοσοκομείο 9χρονος μετά από τσίμπημα θαλάσσιας ανεμώνης

Κόρινθος: Στο νοσοκομείο 9χρονος μετά από τσίμπημα θαλάσσιας ανεμώνης
Unsplash

Στο νοσοκομείο με έντονους πόνους μεταφέρθηκε ένας 9χρονος από την Κόρινθο, έπειτα από τσίμπημα που δέχθηκε από θαλάσσια ανεμώνη.

Ειδικότερα, ο 9χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έπειτα από τσίμπημα που δέχθηκε στο πόδι από θαλάσσια ανεμώνη, στο Καλαμάκι Κορινθίας.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, μετά το τσίμπημα, το παιδί διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου για να λάβει την ανάλογη θεραπεία και στη συνέχεια επέστρεψε σπίτι.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για το τρίτο περιστατικό στην ίδια περιοχή.

korinthostv.gr

Τι είναι η θαλάσσια ανεμώνη

H θαλάσσια ανεμώνη μοιάζει με μέδουσα και έχει πολλά χρώματα. Έχοντας αρκετά είδη, θυμίζει λουλούδι, λόγω των διάφορων χρωμάτων (κόκκινο, καφέ, πράσινο και πορτοκαλί, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις έχει μπλε ή κίτρινες βούλες).

Η ανεμώνη κατατάσσεται στην κατηγορία των σαρκοφάγων ζώων, ωστόσο τρέφεται κυρίως με οτιδήποτε πιαστεί στα πλοκάμια της, καθώς δεν μπορεί να κουνηθεί.

Κατά κανόνα, οι ανεμώνες ζουν κολλημένες στα βράχια, υπάρχουν όμως και είδη που ζουν στην άμμο ή τη λάσπη και άλλα που κολλούν σε κοχύλια και μέδουσες.

Σε περίπτωση τσιμπήματος, τα θύματα μεταφέρονται στο νοσοκομείο για ενέσιμη χορήγηση κορτιζόνης ώστε να υποχωρήσει το πρήξιμο, τα εξανθήματα και ο κνησμός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ