ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιάνος στο CNN Greece: Έρχεται νέο κύμα ζέστης - Τι απαντά στα σενάρια νέου καύσωνα

Καλλιάνος στο CNN Greece: Έρχεται νέο κύμα ζέστης - Τι απαντά στα σενάρια νέου καύσωνα
Στιγμές δροσιάς σε συντριβάνι του ΚΠΣΙΝ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

Στις προγνώσεις που εκτιμούν πως θα πλήξει νέο κύμα καύσωνα την Ελλάδα μετά το Δεκαπενταύγουστο απαντά ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στο CNN Greece, διευκρινίζοντας πως κάτι τέτοιο είναι νωρίς να εκτιμηθεί από τώρα.

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος σημειώνει πως δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιήσουν ακριβείς προβλέψεις σε τόσο μακρύ χρονικό διάστημα, εντός, δηλαδή, 15 ημερών.

Μέχρι τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία, λοιπόν, δεν εκτιμάται πως έρχεται νέο κύμα καύσωνα.

Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου για τις επόμενες ημέρες

Αναφορικά με τις προβλέψεις των επόμενων ημερών, ο κ. Καλλιάνος αναφέρει πως από την Τετάρτη (2/8) αναμένεται να αρχίσει να ανεβαίνει περαιτέρω η θερμοκρασία για τις περισσότερες περιοχές της χώρας το τριήμερο Πέμπτη (3/8), Παρασκευή (4/8) και Σάββατο (5/8).

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος «αυτό το νέο θερμό κύμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως καύσωνας, καθώς θα είναι συγκεκριμένες οι περιοχές στις οποίες θα υπάρχουν αυξημένες θερμοκρασίες».

Τις ημέρες αυτές, λοιπόν, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία φαίνεται πως ο υδράργυρος θα φτάσει τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου σε αρκετά πεδινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, ενώ συγκεκριμένα σε περιοχές της Θεσσαλίας (Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα), της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας, τοπικά θα φτάσει τους 40 βαθμούς.

Ο υδράργυρος στην Αθήνα, όμως, δεν προβλέπεται πως θα ξεπεράσει τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυροί άνεμοι από την Κυριακή (6/8) - Αύξηση της επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιών

«Από την Κυριακή (6/8) και στη συνέχεια φαίνεται πως μπαίνει ένας βοριάς 6 με 7 μποφόρ, που θα ρίξει αντίστοιχα και τον υδράργυρο σε όλη την Ελλάδα και έτσι, τη Δευτέρα (7/8) δεν θα ξεπεράσει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου σε καμία περιοχή της χώρας» σημειώνει.

Οι ισχυροί άνεμοι που θα πνέουν, όμως, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών, αυξάνουν την επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών.

Ειδικά από την Κυριακή (6/8) και έπειτα, υπογραμμίζει, πως χρειάζεται περισσότερη προσοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ