ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος - πυρκαγιές: Ενίσχυση 587.200 ευρώ για αποκατάσταση υποδομών

Ρόδος - πυρκαγιές: Ενίσχυση 587.200 ευρώ για αποκατάσταση υποδομών
ΙΝΤΙΜΕ

Ειδικά μέτρα ενίσχυσης για την υποστήριξη των πυρόπληκτων περιοχών της Ρόδου, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις άμεσες ανάγκες αποκατάστασης ομαλότητας στην υδροδότηση και λοιπών κρίσιμων υποδομών ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Με το συντονισμό του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του υφυπουργού Ιωάννη Παππά προωθείται άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση προς τη ΔΕΥΑ Ρόδου, ύψους 587.200 ευρώ και η οποία αφορά:

  • Χρηματοδότηση 400.000 ευρώ για τις άμεσες αποκαταστάσεις κατεστραμμένων δικτύων ύδρευσης, αντικατάσταση αντλιοστασίων, προμήθεια δεξαμενών και μεταφορές νερού.
  • Χρηματοδότηση 150.000 ευρώ για την έκτακτη μίσθωση μονάδας αφαλάτωσης ή/και ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (Η/Ζ) για την κάλυψη έκτακτων απαιτήσεων υδροδότησης σε οικισμούς ή περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές.
  • Έκτακτη ενίσχυση 37.200 ευρώ προς τη ΔΕΥΑ Ρόδου για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου με αποκλειστική ευθύνη την τεχνική υποστήριξη των έκτακτων διαγωνιστικών διαδικασιών και τη διοικητική υποστήριξη του φορέα για τη γρήγορη διαδικασία αξιοποίησης των χρηματοδοτήσεων που θα εγκριθούν με πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ