ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Έκλεισαν το δρόμο για το Ελαφονήσι λόγω της έλλειψης νερού

Χανιά: Έκλεισαν το δρόμο για το Ελαφονήσι λόγω της έλλειψης νερού
Unsplash

Σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί προς τη διάσημη παραλία στο Ελαφονήσι Κισάμου, προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου, για τρίτη συνεχόμενη μέρα και για μισή ώρα, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Χρυσοσκαλίτισσας και του Ελαφονησίου.

Ο δρόμος που οδηγεί στην πασίγνωστη παραλία έκλεισε για μισή ώρα με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων από οχήματα και λεωφορεία, που μεταφέρουν τους επισκέπτες.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν μέτρα κατά της έλλειψης νερού που παρατηρείται κάθε χρόνο εδώ και πολλά χρόνια στα γύρω χωριά. Όπως τονίζουν πάντως οι κάτοικοι, τη φετινή χρονιά είναι πιο οξυμένο το πρόβλημα από ποτέ, και επισημαίνουν ότι δεν έχουν λάβει καμία απάντηση από την αρμόδια δημοτική αρχή.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό ωστόσο δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν καθώς στην περιοχή δεν υπάρχει νερό, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μόνη λύση σύμφωνα με το δήμαρχο είναι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της «Λιμνοδεξαμενής του Έλους». Πρόκειται ωστόσο για ένα έργο που κατασκευάζεται τα τελευταία 10 χρόνια και οι ντόπιοι το χαρακτηρίζουν «γεφύρι της Άρτας». Σύμφωνα με το δήμαρχο, έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα, ωστόσο είναι δύσκολη η επίλυσή του όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Οι κάτοικοι πάντως δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και τον καθημερινό αποκλεισμό του δρόμου για μισή ώρα μέχρι να δικαιωθούν και να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα έλλειψης νερού που αντιμετωπίζουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ