ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Προσπάθησε να διαφύγει ο 35χρονος Βούλγαρος που κατέβασε την ελληνική σημαία

Καβάλα: Προσπάθησε να διαφύγει ο 35χρονος Βούλγαρος που κατέβασε την ελληνική σημαία
O Βούλγαρος που κατέβασε την ελληνική σημαία προσπάθησε να διαφύγει (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) Pixabay

Οι προκλήσεις από  τον 35χρονο Βούλγαρο που κατέβασε την ελληνική σημαία και ανέβασε τη βουλγαρική  στην Καβάλα συνεχίστηκαν παρά το γεγονός ότι εμφανίστηκε ενώπιον Εισαγγελέα και του είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα μέχρι τη δίκη του.

Ο άνδρας επιχείρησε, ανεπιτυχώς να διαφύγει από τη χώρα.

Παρά το γεγονός ότι οι Λιμενικοί νωρίτερα είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες από το όχημα του, όπως αναφέρει το kavalanews.gr επιβιβάστηκε σε αυτό και κατευθύνθηκε προς τη Δράμα. Στην Δράμα συνάντησε μπλόκο της Αστυνομίας που του έκανε σήμα για να σταματήσει. Eκείνος ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη για τη σύλληψή του, η οποία έφτασε έως τα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε πληροφορία για την καταδίωξη σε όλες τις τοπικές αρχές, ενώ αντίστοιχο σήμα εστάλη και στις βουλγαρικές αρχές. Ο 35χρονος, τελικά, κατάφερε να περάσει από την Εξοχή, όπου όμως ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς στο βουλγαρικό έδαφος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει παραδοθεί στις ελληνικές Aρχές και κρατείται στη Δράμα, αντιμετωπίζοντας νέες κατηγορίες που έρχονται να προστεθούν στη λίστα.

Ο Βούλγαρος υποστηρίζει πως η Καβάλα και οι περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας ανήκουν στη γειτονική χώρα και όχι στην Ελλάδα.

Για το θέμα έχει υπάρξει παρέμβαση και από το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο βρίσκεται σε επαφή με τη βουλγαρική πλευρά.

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Καβάλας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας αλλά και μαρτυρίες ο 35χρονος Βούλγαρος το βράδυ της Παρασκευής (4/8) κατευθύνθηκε προς τον λιμενοβραχίονα του επιβατικού λιμένα «Απόστολος Παύλος» και αφού υπέστειλε την ελληνική σημεία που κυμάτιζε, ανέβασε τη σημασία της Βουλγαρίας.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι λιμενικές αρχές που έσπευσαν στο σημείο και προσπάθησαν να συλλάβουν τον 35χρονο άντρα, όπως και έγινε, ο οποίος πρόβαλε αντίσταση, εξύβριζε τους λιμενικούς και φώναζε ότι οι περιοχές αυτές ανήκουν στη Βουλγαρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ