ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της φωτιάς στον Ασπρόπυργο

Μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της φωτιάς στον Ασπρόπυργο
ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου 05/08 στην περιοχή Σοφός στον Ασπρόπυργο Αττικής, με τους πυροσβέστες να συνεχίζουν τις προσπάθειες για όλη τη νύχτα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση κοντά στο φράγμα του Μόρνου, βόρεια - βορειοδυτικά του Ασπροπύργου.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών με 4 οχήματα από τη Ρουμανία ενώ από αέρος επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως 4 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους.

Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, δασοφύλακες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υδροφόρες της Περιφέρειας, ενώ έχουν κινητοποιηθεί μηχανήματα έργου για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα οι άνεμοι έχουν «κοπάσει» και η φωτιά δεν έχει την ένταση που είχε στην αρχή. Ωστόσο, το σημείο είναι δύσβατο και υπάρχουν φόβοι ώστε να μη ξεφύγει η φωτιά προς το βουνό.

Σημειώνεται ότι η φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα το μεσημέρι σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην περιοχή Λάκκα Κατσαρή στον Ασπρόπυργο, έχει τεθεί υπό έλεγχο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ