ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη μαφιόζου στην Κέρκυρα: Τον πρόδωσε η αγάπη του για το ποδόσφαιρο – Τι λέει ο δικηγόρος του

Σύλληψη μαφιόζου στην Κέρκυρα: Τον πρόδωσε η αγάπη του για το ποδόσφαιρο – Τι λέει ο δικηγόρος του
Η φωτογραφία που πρόδωσε τον Ιταλό μαφιόζο Caribineri Napoli

Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο και την ομάδα της Νάπολι «πρόδωσαν» έναν από τους 100 πιο επικίνδυνους καταζητούμενους της Ιταλίας, ο οποίος είχε βρει καταφύγιο στην Κέρκυρα εδώ και 11 χρόνια.

O Vincenzo La Porta, που τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως σεφ σε εστιατόριο στην Κέρκυρα, φωτογραφήθηκε να πανηγυρίζει για την ομάδα του όταν κέρδισε το πρωτάθλημα Serie A πριν από μερικές εβδομάδες.

Ειδικοί ερευνητές από την Ιταλία εντόπισαν τον μαφιόζο της Καμόρα ανάμεσα σε άλλους οπαδούς της ιταλικής ομάδας και ταξίδεψαν στο νησί για να τον συλλάβουν, με τη βοήθεια της ελληνικής αστυνομίας.

Ο La Porta έχει καταδικαστεί ερήμην για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, φοροδιαφυγή και απάτη.

Ο συλληφθείς εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή το Σάββατο και οδηγήθηκε στη φυλακή μέχρι να αποφασιστεί εάν θα εκδοθεί στην Ιταλία.

Όπως γράφουν διεθνή ΜΜΕ, οι ιταλικές Αρχές θέλουν να επιστρέψει ο La Porta για να εκτίσει την 14ετή ποινή του.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του δήλωσε πως έχει δημιουργήσει μια νέα οικογένεια στην Ελλάδα και δεν θέλει να εκδοθεί.

«Καταδικάστηκε πριν από πολλά χρόνια για φοροδιαφυγή» είπε ο Αθανάσιος Γιαννακούρης στο Associated Press, και συνέχισε:

«Έκτοτε έχει δημιουργήσει νέα οικγοεέναι στην Ελλάδα… Έχει έναν 9χρονο γιο και εργάζεται ως μάγειρας για να τα φέρει βόλτα. Έχει προβλήματα με την καρδιά του. Εάν εκδοθεί, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του θα καταστραφούν».

Η ιταλική αστυνομία παρακολουθεί με προσοχή τις κινήσεις του La Porta τους τελευταίους μήνες, αναμένοντας να κάνει κάποιο λάθος που θα τους επέτρεπε να καταλάβουν πού ακριβώς βρίσκεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ