Χειρουργήθηκε επιτυχώς στην Αθήνα το ελάφι που σώθηκε από τη φωτιά στη Ρόδο
Ανανεώθηκε:
Στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο θα μείνει μέχρι να αναρρώσει από το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη το ελαφάκι από τη Ρόδο που είχε διασωθεί από τη φωτιά.
Το ελαφάκι εντοπίστηκε τραυματισμένο στο Κιοτάρι από κατοίκους της Ρόδου και το περιέθαλψαν τα μέλη του συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ».
Το νεαρό αρσενικό πλατώνι, που βρέθηκε στον περίβολο του ξενοδοχείου Lindos Breeze Beach Hotel μετά τη φωτιά παρουσίαζε προβλήματα στα άκρα του και επειδή η κατάστασή του ήταν σοβαρή κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στην Αθήνα για να χειρουργηθεί, αναφέρει η rodiaki.gr.
Σύμφωνα με τους αρμόδιους του συλλόγου παρατηρώντας το ζώο, το οποίο παρουσίαζε έντονη χωλότητα στα πρόσθια άκρα του, ο κτηνίατρος έκρινε σκόπιμη την αναισθησία του.
Μετά από τις εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι το ζώο έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση. Κατόπιν συνεννόησης με την Δρ. Αναστασία Κομνηνού, πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ», κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του πλατωνιού στην Αθήνα προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Μετά την ανάνηψη μεταφέρθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΑΖΠ, όπου θα παραμείνει μέχρι την πλήρη αποθεραπεία του, όταν αναρρώσει θα επιστρέψει σύντομα στη Ρόδο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δραματική έκκληση για τα ελαφάκια της Ρόδου: «Σώστε όσα έχουν απομείνει…»
Ελαφάκι παγιδεύτηκε σε συρμάτινο φράχτη, αλλά η αστυνομία έσπευσε να το βοηθήσει (vid)
Νεκρός Ρώσος αντισυνταγματάρχης σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Αγία Πετρούπολη
17:18
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Η Meta οφείλει «να προστατεύσει επίσης τα δικά μας παιδιά»
17:10
Υπό έλεγχο η φωτιά στη Χίο - Συνελήφθη άνδρας που εκτελούσε γεωργικές εργασίες
17:02
Συναγερμός για τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Αττική - Έκτακτες παρεμβάσεις σε 10.000 στρέμματα
16:58