ΕΛΛΑΔΑ

Χειρουργήθηκε επιτυχώς στην Αθήνα το ελάφι που σώθηκε από τη φωτιά στη Ρόδο

Χειρουργήθηκε επιτυχώς στην Αθήνα το ελάφι που σώθηκε από τη φωτιά στη Ρόδο
Ελαφάκι (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ/EUROKINISSI

Στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο θα μείνει μέχρι να αναρρώσει από το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη το ελαφάκι από τη Ρόδο που είχε διασωθεί από τη φωτιά.

Το ελαφάκι εντοπίστηκε τραυματισμένο στο Κιοτάρι από κατοίκους της Ρόδου και το περιέθαλψαν τα μέλη του συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ».

Το νεαρό αρσενικό πλατώνι, που βρέθηκε στον περίβολο του ξενοδοχείου Lindos Breeze Beach Hotel μετά τη φωτιά παρουσίαζε προβλήματα στα άκρα του και επειδή η κατάστασή του ήταν σοβαρή κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στην Αθήνα για να χειρουργηθεί, αναφέρει η rodiaki.gr.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους του συλλόγου παρατηρώντας το ζώο, το οποίο παρουσίαζε έντονη χωλότητα στα πρόσθια άκρα του, ο κτηνίατρος έκρινε σκόπιμη την αναισθησία του.

Μετά από τις εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι το ζώο έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση. Κατόπιν συνεννόησης με την Δρ. Αναστασία Κομνηνού, πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ», κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του πλατωνιού στην Αθήνα προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Μετά την ανάνηψη μεταφέρθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΑΖΠ, όπου θα παραμείνει μέχρι την πλήρη αποθεραπεία του, όταν αναρρώσει θα επιστρέψει σύντομα στη Ρόδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ