ΕΛΛΑΔΑ

Ύδρα: Τι απαντά ο δήμαρχος για το γαϊδούρι που κουβαλούσε ψυγείο

Ύδρα: Τι απαντά ο δήμαρχος για το γαϊδούρι που κουβαλούσε ψυγείο
Unsplash

Τη δική του απάντηση μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από τις εικόνες με το ζώο που μετέφερε ολόκληρο ψυγείο, στην Ύδρα, έδωσε ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κουκουλάκης

«Δεν είναι γαϊδούρια αλλά μουλάρια που μπορούν να σηκώσουν μέχρι 100 κιλά και από την προανακριτική εξέταση που διεξήχθη, το ψυγείο ζύγιζε 67 κιλά», είπε ο δήμαρχος της Ύδρας τονίζοντας ότι στο νησί δεν υπάρχει δυνατότητα να μεταφερθεί ούτε άνθρωπος ούτε εμπορεύματα με άλλον τρόπο.

«Στην Ύδρα, όχι μόνο είναι κουλτούρα και καθημερινότητα, είναι και αναγκαιότητα. Το νησί εκτός από τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας τροχοφόρων, έχει την πόλη του αμφιθεατρικά χτισμένη και γεμάτη σκαλοπάτια. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μεταφερθεί ούτε άνθρωπος ούτε εμπορεύματα. Δεν είναι κάτι που το κάνουμε για τουριστικούς λόγους ή επειδή μας αρέσει. Είναι μια αναγκαιότητα στο νησί, είναι και το δικαίωμά μας στη μετακίνηση αν θέλετε. Είναι ο μοναδικός τρόπος. Εκτός και αν έρθει κάποιος και αναιρέσει τα προεδρικά διατάγματα που προστατεύουν την Ύδρα αλλά τότε θα μπορούσε να καταρρεύσει η τοπική οικονομία, δεν θα κυκλοφορεί τίποτα», είπε ο δήμαρχος στην ΕΡΤ και συμπλήρωσε:

«Για να μεταφέρει ένα ξενοδοχείο τις αποσκευές των πελατών του, δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός αν θέλετε να συζητήσουμε ευφάνταστα σενάρια, όπως να φέρουμε drones».

Ο δήμαρχος Ύδρας ανέφερε ότι ένα μουλάρι στοιχίζει 4.000 – 5.000 ευρώ και ο ιδιοκτήτης του το προσέχει σαν τα μάτια του. «Γίνεται 200 χρόνια στο νησί. Δεν παραβιάζεται καμία νομοθεσία και δεν έχει καταγραφεί ουδέποτε περιστατικό κακοποίησης ζώου», επέμεινε, αντικρούοντας τις ενστάσεις. Πρόσθεσε πάντως ότι η Ύδρα είναι ένα νησί κοσμοπολίτικο και πάντοτε ανοιχτό σε οποιονδήποτε διάλογο και σε οποιαδήποτε πρόταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ