ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πέντε μήνες φυλάκιση με αναστολή σε μητέρα για το χαστούκι στην κόρη της

Θεσσαλονίκη: Πέντε μήνες φυλάκιση με αναστολή σε μητέρα για το χαστούκι στην κόρη της
Intime

Ένοχη για ενδοοικογενειακή βία κρίθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης μια μητέρα που χαστούκισε την κόρη της και την έδιωξε από το σπίτι.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 μηνών, με τριετή αναστολή, στην 42χρονη Ουκρανή στην οποία αναγνωρίστηκε παράλληλα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 3 Αυγούστου στην περιοχή Ωραιοκάστρου, στο σπίτι της οικογένειας.

Σύφμωνα με την τοπική ιστοσελίδα grtimes.gr , φίλη της κατηγορούμενης κατέθεσε ότι η μητέρα αντέδρασε όταν η κόρη της τής είπε ότι θα βγει έξω με τον φίλο της, μάλωσαν και η 12χρονη έφυγε από το σπίτι. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η μαμά χαστούκισε το παιδί και το χτύπησε με ένα αντικείμενο στην πλάτη ενώ στη συνέχεια της έσπασε το κινητό και την έδιωξε από το σπίτι. Η 12χρονη απευθύνθηκε σε μια γυναίκα που εργαζόταν σε παρακείμενη καφετέρια και ζήτησε βοήθεια ενώ ενημερώθηκε η αστυνομία.

Η οικογένεια ήρθε από την Ουκρανία, πριν 1,5 χρόνο, λόγω του πολέμου.

Η μητέρα στην απολογία της ισχυρίστηκε ότι εκνευρίστηκε και χτύπησε το παιδί και ότι δεν την έδιωξε από το σπίτι.

«Είμαι μητέρα και στεναχωριέμαι για την κόρη μου. Από τότε που άρχισε ο πόλεμος εμείς ήρθαμε στην Ελλάδα. Είναι κράτος, άλλος λαός με άλλα έθιμα. Καταλαβαίνω πως δεν έπρεπε να σηκώσω χέρι πάνω της. Είναι 12 ετών. Ήθελε να βγει πολύ αργά με τον φίλο της. Μάνα είμαι το απαγόρευσα και της έδωσα ένα χαστούκι.

Ποτέ δεν χτυπάω τα παιδιά μου. Πάνω στα νεύρα μου το έκανα. Της είπα να βγει έξω να πάρει αέρα. Δεν έσπασα το τηλέφωνο απλά το πήρα από τα χέρια της.

Τώρα μένει (το κορίτσι) με τον αδελφό της στο διαμέρισμά μας και εγώ μένω στον επάνω όροφο με τη γιαγιά. Θέλω κάθε καλό για το παιδί μου. Μητέρα είμαι», δήλωσε η κατηγορούμενη στην απολογία της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ