ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Κέντρο γονιμότητας στο μικροσκόπιο αστυνομικής έρευνας

Κρήτη: Κέντρο γονιμότητας στο μικροσκόπιο αστυνομικής έρευνας
Μωρό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) Unsplash

Στο μικροσκόπιο έρευνας των αστυνομικών Αρχών σε Χανιά και Αθήνα έχει μπει κέντρο γονιμότητας στην Κρήτη

Προσωπικό της Υπηρεσίας Οργανωμένου Εγκλήματος από την Αθήνα, σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων ερευνά αν υπάρχουν ενδεχόμενες παράνομες υιοθεσίες και περίεργες υποθέσεις παρένθετης μητρότητας, καθώς και να ερευνηθεί αν υπήρξε μέσα από τη διαδικασία αυτή περίπτωση εμπορίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν γίνει προσαγωγές ατόμων που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Μάλιστα πληροφορίες, σύμφωνα με το creta24.gr αναφέρουν πως ζητούσαν από τους ενδιαφερόμενους ποσά που φτάνουν έως και τις 70.000 ευρώ, με τις αστυνομικές Αρχές να εξετάζουν αν αυτές οι τιμές είναι νόμιμες ή παράνομες.

Έχει προσαχθεί ο γυναικολόγος που φέρεται ως επικεφαλής του κέντρου, εμβρυολόγος, υπάλληλοι αλλά και γυναίκες αλλοδαπής καταγωγής, ενώ έχει ζητηθεί η βοήθεια μεταφραστών από Ρωσία.

Πάντως και παλιότερα, ιταλική εφημερίδα είχε κάνει εκτενές ρεπορτάζ για κέντρο γονιμότητας στην Κρήτη, που δεν ακολουθούσε νόμιμες διαδικασίες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, υπήρχαν πληροφορίες ότι γίνονταν σύμφωνα συμβίωσης, ώστε να εμφανίζονται ως μόνιμοι κάτοικοι, για να προχωρήσουν οι διαδικασίες, μετά διέλυαν τον «γάμο» και επέστρεφαν στις χώρες τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ