Στο λιμάνι της Σύρου προσέκρουσε επιβατηγό πλοίο - Διαπιστώθηκε ρήγμα τεσσάρων μέτρων
Ανανεώθηκε:
Συγκεκριμένα το πλοίο «ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ» Ν.Π. κατά την είσοδο του στο λιμάνι της Σύρου προσέκρουσε με το πρωραίο τμήμα σε πλωτή δεξαμενή, η οποία βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης. Στη συνέχεια κατέπλευσε και αποβίβασε με ασφάλεια τους 94 επιβάτες και τα 21 οχήματα.
Από έλεγχο στελέχους του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Σύρου, διαπιστώθηκε ρήγμα τεσσάρων μέτρων περίπου και ενός μέτρου ύψους στα έξαλα του πρωραίου αριστερού μέρους, πάνω από την βολβοειδη πλώρη (βολβό), ενώ προκλήθηκε επίσης ρήγμα μήκους ενός μέτρου μήκους και πέντε μέτρων πλάτους στο κατάστρωμα της πλωτής δεξαμενής.
Άμεσα έγινε επιθεώρηση από επαγγελματία δύτη στα ύφαλα του πλοίου χωρίς να διαπιστωθεί κάποια άλλη ζημιά, ενώ δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από τη Λιμενική Αρχή Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που παρακολουθεί το πλοίο.
Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένες Μήλου για Κίμωλο – Σίφνο – Σέριφο – Πάρο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Νήσος Κάλυμνος»: Δύο ρήγματα στο πλοίο που προσέκρουσε σε βράχια δυτικά της Τελένδου
Στο λιμάνι του Ηρακλείου προσέκρουσε το πλοίο «Νήσος Ρόδος» - Αποβιβάστηκαν οι 88 επιβάτες
Αυξήθηκαν κατά 12% οι επισκέπτες στα μουσεία τον περασμένο Νοέμβριο
12:40
H στιγμή που ο Νετανιάχου δίνει την εντολή για την εξόντωση Ιρανών αξιωματούχων (pic)
12:36
Από τα φρένα στην τεχνητή νοημοσύνη: Η Brembo χτίζει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο με AI
12:35
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Η στιγμή που ο Νετανιάχου δίνει εντολή για την εξουδετέρωση του Λαριτζανί - «Δέχτηκε επίθεση σε κρησφύγετο» - Γραπτό μήνυμά του δημοσίευσε η Τεχεράνη
12:29