Λευκάδα: Διάσωση πέντε ατόμων στην παραλία Κάθισμα - Έκαναν κανό με 7 μποφόρ
Περιπέτεια για πέντε άτομα, στην παραλία Κάθισμα στη Λευκάδα, όταν εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή χθες, Τρίτη 08/08 αδυνατούσαν να επιστρέψουν με τα κανό - καγιάκ πίσω στην ακτή.
Σύμφωνα με το λιμεναρχείο Λευκάδας, στην περιοχή έπνεαν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ και ενώ η τετραμελή οικογένεια αλλοδαπών και ο αλλοδαπός οδηγός της ομάδας βρισκόντουσαν περίπου 400 μέτρα από την παραλία.
Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, καθώς και περιπολικό όχημα του Λιμενικού από ξηρά, όπου περισυνέλλεξαν τα πέντε άτομα και τα μετέφεραν με ασφάλεια στο λιμάνι της Λευκάδας.
Από την οικεία Λιμενική που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο ανωτέρω αλλοδαπός για παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ., ενώ του επιβλήθηκαν και οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
Ο Ζελένσκι απαντά στον Τραμπ: «Η Ουκρανία δεν θα είναι ποτέ εμπόδιο για την ειρήνη»
08:24
Ιστορίες εκδίκησης, ζόμπι της Αποκάλυψης και τα swing του Χιώτη: 9 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο
08:19
Nεκρός σε οικοδομή στην Αγία Παρασκευή εντοπίστηκε ο 25χρονος αγνοούμενος από το Μαρούσι
08:13
Η NASA δεσμεύτηκε να κατασκευάσει πυρηνικό αντιδραστήρα στη Σελήνη μέχρι το 2030
08:11