ΕΛΛΑΔΑ

Κίνημα της πετσέτας: Νέες συλλήψεις στην Αχαΐα - Κινητοποιήσεις σε Θάσο και Χαλκιδική

Κίνημα της πετσέτας: Νέες συλλήψεις στην Αχαΐα - Κινητοποιήσεις σε Θάσο και Χαλκιδική
Φωτογραφία παραλίας ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/ EUROKINISSI

Νέες συλλήψεις για κατάληψη αιγιαλού και παραλίας, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 9/8 σε Ψαθόπυργο και δυτική Αχαΐα, την ώρα που στη Θάσο και τη Χαλκιδική, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των πολιτών, για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.

Αναλυτικότερα, όπως μεταφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οκτώ άτομα συνελήφθησαν σε παραλιακές περιοχές του Ρίου και της δυτικής Αχαΐας, με την κατηγορία της κατάληψης κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού και παραλίας.

Στην περιοχή του Ρίου υπήρξαν έξι συλλήψεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος διότι έπειτα από αστυνομικούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι είχαν τοποθετήσει κατά περίπτωση τραπεζοκαθίσματα, ανάκλιντρα, πουφ και ομπρέλες, καταλαμβάνοντας παράνομα έκταση του αιγιαλού, χωρίς να έχουν άδεια.

Τα άλλα δύο άτομα συνελήφθησαν σε παραλιακή περιοχή της δυτικής Αχαΐας, λειτουργούσαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και καντίνα, και αντίστοιχα μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο πρώτος συλληφθείς είχε τοποθετήσει ξαπλώστρες με ομπρέλες σε κοινόχρηστο τμήμα του αιγιαλού χωρίς να κατέχει άδεια, ενώ ο δεύτερος συλληφθείς είχε τοποθετήσει ξύλινο στέγαστρο στον αιγιαλό χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Μεγάλη κινητοποίηση πολιτών σε Θάσο και Χαλκιδική

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη 9/8, πολίτες στις Μαριές της Θάσου, διεκδικώντας ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία.

Στο «κίνημα ελεύθερης παραλίας Θάσου», ήδη υπάρχουν 620 μέλη, τα οποία αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη δράση τους στην παραλία της Σκάλας Μαριών, η οποία έχει καταληφθεί εξ ολοκλήρου από ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Καταγγέλλουν πως παράνομη κατάληψη από επιχειρηματίες και αυθαιρεσίες διαχείρισης παρατηρούνται και σε άλλες περιοχές του νησιού και καλούν τις κρατικές υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Στην Χαλκιδική, πραγματοποίησε επίσης συγκέντρωση το «Κίνημα για Ελεύθερες Παραλίες», στις 11:00 το πρωί στη στάση λεωφορείων ανάμεσα στον Όρμο Παναγίας και το Λαγονήσι.

Τα μέλη του Κινήματος συνεχίζουν δυναμικά τις δράσεις για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των παραλιών, αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.

Παράλληλα, ήδη αυξάνονται οι έλεγχοι για πακτωμένες ομπρέλες που παραμένουν στον αιγιαλό και τη νύχτα με κλειδωμένες ή όχι επάνω τους ξαπλώστρες και καρέκλες, καθώς και σκέτες βάσεις αυτών, με το σκεπτικό ότι ρυπαίνουν και αλλοιώνουν τον χώρο της ακτής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ