ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: Πώς οι αστυνομικοί έσωσαν το 4χρονο κοριτσάκι - «Ήταν ημιλιπόθυμο»

Μεσολόγγι: Πώς οι αστυνομικοί έσωσαν το 4χρονο κοριτσάκι - «Ήταν ημιλιπόθυμο»
(Photo by Paul Faith - PA Images/PA Images via Getty Images)

Με χειροπέδες κατέληξε ένας άνδρας στο Μεσολόγγι το βράδυ της Τρίτης (08/8) καθώς άφησε την τετράχρονη κόρη του κλειδωμένη στο όχημά του. 

Το κοριτσάκι παραμένει νοσηλευόμενο για προληπτικούς λόγους ενώ σε βάρος του πατέρα σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση της κόρης του σε κίνδυνο.

Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με το agrinionews.gr ότι περαστικοί εντόπισαν το παιδί κλειδωμένο μέσα σε όχημα σε προαύλιο χώρο σούπερ μάρκετ της πόλης.

Στο σημείο, κλήθηκαν άμεσα οι Αρχές με τους αστυνομικούς να σπάζουν το τζάμι του οχήματος και να βγάζουν από μέσα το κοριτσάκι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

«Ήταν δεμένο στο καθισματάκι και ιδρωμένο»

Οι αστυνομικοί, Δημήτρης Τσήλιος και Παντελής Καρδάκας, μίλησαν στον ΑΝΤ1 για το πώς κατάφεραν να σώσουν το 4χρονο παιδί που βρήκαν κλειδωμένο στο αυτοκίνητο, σημειώνοντας ότι βρήκαν το κοριτσάκι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, ενώ έσπασαν το τζάμι και του έριξαν νερό.

«Ήμασταν σε περιπολία με τις μηχανές το απόγευμα της Τρίτης και πήραμε σήμα ότι σε σούπερ μάρκετ υπάρχει παιδί σε όχημα κλειδωμένο. Σε ένα λεπτό φτάσαμε στο σημείο και διαπιστώσαμε ότι ένα κλειδωμένο με συναγερμό αυτοκίνητο και φιμέ τζάμια υπάρχει παιδί δεμένο σε καθισματάκι, ιδρωμένο και σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Εκείνη την έξω είχε 35 βαθμούς Κελσίου και μέσα στο αυτοκίνητο τουλάχιστον 40».

«Αμέσως σπάσαμε το τζάμι και απεγκλωβίσαμε το παιδάκι. Του ρίξαμε νερό και αμέσως με περιπολικά το μεταφέραμε στο νοσοκομείο. Ο πατέρας ήταν στο σούπερ μάρκετ και όταν βγήκε μας είπε ότι δεν θυμόταν ότι είχε το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ