ΕΛΛΑΔΑ

Δύο συλλήψεις διακινητών μεταναστών στην Εγνατία - Κινηματογραφική καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη

Δύο συλλήψεις διακινητών μεταναστών στην Εγνατία - Κινηματογραφική καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη
ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Δύο αλλοδαπούς διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφοράς παράτυπων μεταναστών, συνέλαβαν χθες Πέμπτη 10/08 αστυνομικοί στην Εγνατία οδό Κήπων - Αλεξανδρούπολης.

Οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ως οδηγός και συνοδηγός και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μετανάστες.

Μάλιστα, αρχικά στη θέα των αστυνομικών ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ στη συνέχεια σε σήματα στάσης των αστυνομικών ακινητοποίησε το όχημα και τόσο ο ίδιος όσο και ο συνοδηγός συνελήφθησαν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συνοδηγός-διακινητής, το μεσημέρι της 1ης Αυγούστου, εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και σε σήμα στάσης των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης δεν συμμορφώθηκε προκειμένου με αυτό τον τρόπο να αποφύγει τη σύλληψή του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

Θεσσαλονίκη: Κινηματογραφική καταδίωξη διακινητή μεταναστών

Πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο περιπολίας για την αστυνόμευση του Νομού, εντόπισε σε πάροδο της οδού Λαγκάδα, γύρω στις 08:00 το πρωί χθες (10-08-2023), επιβατικό όχημα που μετέφερε παράνομα αλλοδαπούς.

Ο 31χρονος αλλοδαπός οδηγός του αυτοκινήτου, προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και αφού ακινητοποίησε το όχημα, προσπάθησε να διαφύγει, απωθώντας αστυνομικό.

Εντοπίστηκε όμως, έπειτα από αναζητήσεις, σε περιοχή της Ευκαρπίας, να επιβαίνει σε όχημα που οδηγούσε 36χρονος ομοεθνής του, οπότε συνελήφθησαν και οι δύο άντρες, με τον 31χρονο να εκτοξεύει απειλές εναντίον των αστυνομικών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απειλή και υπόθαλψη εγκληματία.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι, και οι δύο οδηγοί, στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στο πλαίσιο του ελέγχου τέλος, ακινητοποιήθηκαν δύο μεταφερόμενοι αλλοδαποί, καθώς στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ