Σε ποιες περιοχές είναι υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο
Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς υπάρχει το Σάββατο (12/8) για τις παρακάτω περιοχές, σύμφωνα με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
- Αττική
- Βοιωτία
- Εύβοια
- Σκύρο
- Κορινθία
- Αργολίδα
- Έβρο
- Σαμοθράκη
- Μυτιλήνη
- Χίο
- Λήμνο
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Θεσσαλονικη: Ένταση μεταξύ ΜΑΤ και αγροτών στον κόμβο των «Πράσινων Φαναριών»
13:56
Πλημμύρες στην Ινδονησία: Ενισχύεται η ανθρωπιστική βοήθεια - Πάνω από 800 νεκροί (pics)
13:55
Τριπλή διεθνής διάκριση για την καμπάνια «Μάθε να το κάνεις σωστά» της Περιφέρειας Αττικής στα PR Awards της Νέας Υόρκης
13:50
Η κυβέρνηση Τραμπ αναπροσαρμόζει την αμυντική στρατηγική της Ουάσινγκτον σε παγκόσμιο επίπεδο
13:45