ΕΛΛΑΔΑ

Ενδοοικογενειακή βία: 6.000 καταγγελίες το πρώτο εξάμηνο του 2023 

Pixabay

Το μήνυμα ότι καμιά γυναίκα δεν πρέπει να φοβάται να καταγγείλει τη βία που έχει υποστεί έστειλε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου μετά το μπαράζ περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες.

Όπως είπε η κυρία Δημογλίδου, «το πρώτο εξάμηνο του 2023 τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που έχουν καταγγελθεί αγγίζουν τις 6.000».

Ωστόσο σημείωσε, ότι σημαντικό εργαλείο στα χέρια των γυναικών θα είναι και το «Panic button»: Η έξυπνη εφαρμογή στα κινητά που σώζει ζωές γυναικών.

«Καμία γυναίκα δεν πρέπει να υπομένει στα χέρια του κακοποιητή της, ούτε να φοβάται να καταγγείλει την ενδοοικογενειακή βία» είπε μιλώντας στο ERTNEWSη Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Με 18 γραφεία αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας σε όλη τη χώρα η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται στο πλευρό των γυναικών που κακοποιούνται και δυστυχώς πολλές φορές διστάζουν να καταγγείλουν τον κακοποιητή τους» τόνισε.

«Οι γυναίκες που κακοποιούνται δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτός που θα κόψει το νήμα της ζωής τους είναι αυτός που έχει το κλειδί του σπιτιού τους» προειδοποίησε η Σοφία Βαγενά, αστυνομικός ΕΛ.ΑΣ, πρόεδρος Δικαιωμάτων και Ισότητας αστυνομικού προσωπικού ΠΟΑΣΥ

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., όταν μια γυναίκα καταγγέλει την ενδοοικογενειακή βία που υφίσταται «Ενημερώνεται για το πολύ οργανωμένο δίκτυο δομών στήριξης κακοποιημένων γυναικών που υπάγεται στο νέο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ειδικότερα στη Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου παρέχεται στέγαση και ψυχοκοινωνική υποστήριξη».

Στην εκπομπή μίλησε και η Σοφία Βαγενά, αστυνομικός ΕΛ.ΑΣ, πρόεδρος Δικαιωμάτων και Ισότητας αστυνομικού προσωπικού ΠΟΑΣΥ. Όπως επισήμανε πέραν των 6.000 καταγγελιών που έγιναν σε ένα εξάμηνο για ενδοοικογενειακή βία «υπάρχει ένας σκοτεινός αριθμός κακοποίησης γυναικών που δεν φτάνει ποτέ στις αρχές»

Όπως τόνισε «πρέπει να καταλάβει η γυναίκα τον κίνδυνο που ενέχει όταν παραμένει στο σπίτι με τον κακοποιητή της. Ο κύκλος της κακοποίησης συνεχώς και θα διευρύνεται». «Από τα πρώτα σημάδια πως θυματοποιείται και γίνεται αποδέκτης λεκτικής, σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης θα πρέπει η γυναίκα να φεύγει και να προχωρά σε καταγγελία» συμπλήρωσε.

Τα 18 γραφεία της Ελληνικής Αστυνομίας εκτίμησε πως με τις διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας δεν επαρκούν γι΄αυτό και θα ζητήσουν ως Ομοσπονδία συνάντηση με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

«Οι γυναίκες που κακοποιούνται δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτός που θα κόψει το νήμα της ζωής τους είναι αυτός που έχει το κλειδί του σπιτιού τους» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Στους 40 οι νεκροί από την έκρηξη στο Κραν Μοντανά: 100 τραυματίες, γεμάτες οι ΜΕΘ - «Πρώτα ξέσπασε φωτιά»

ΚΟΣΜΟΣ

Διάγγελμα Γερμανού καγκελάριου Μερτς: «Η Ευρώπη θα πρέπει να διεκδικεί τα συμφέροντά της με πυγμή»

ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο 2026: Οι τυχεροί αριθμοί της μεγάλης κλήρωσης

ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτοχρονιά με κακοκαιρία εξπρές: Σήμερα η πιο κρύα μέρα του χειμώνα - Άνοδος 10 βαθμών από το Σάββατο

ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Πάνω από 100 άτομα ήταν στο μπαρ στο Κραν Μοντανά τη στιγμή της έκρηξης - Φόβοι για δεκάδες νεκρούς - Αποκλεισμένη η περιοχή

ΕΛΛΑΔΑ

Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για να «ανοίξουν» τα μπλόκα των αγροτών

ΚΟΣΜΟΣ

Κραν Μοντανά: «Τραυματίες και σε νοσοκομεία στη Ζυρίχη» - Πού μπορούν να καλούν όσοι αναζητούν συγγενείς

ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη σε θέρετρο στην Ελβετία - Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς και τραυματίες (vid)

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης