ΕΛΛΑΔΑ

Πνιγμός 11χρονου: Φως στα αίτια της τραγωδίας θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση

Πνιγμός 11χρονου: Φως στα αίτια της τραγωδίας θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση
Eurokinissi

Φως στα αίτια της τραγωδίας αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση που θα διενεργηθεί σήμερα Σάββατο στη Σάμο, όπου και μεταφέρθηκε το άψυχο σώμα του παιδιού που ανασύρθηκε νεκρό από τη θάλασσα στο νησί των Φούρνων της Ικαρίας.

Η νεκροψία θα δείξει εάν το άτυχο παιδί είχε χάσει τις αισθήσεις του νωρίτερα και παρασύρθηκε από το θαλάσσιο ρεύμα μέχρι τη σημαδούρα, ή παγιδεύτηκε στα σχοινιά της με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Το παιδί είχε φύγει το μεσημέρι από το σπίτι για να κάνει μπάνιο στη θάλασσα, καθώς είχε κανονίσει να βρεθεί για κολύμπι με έναν ξάδελφό του, αλλά έφτασε στο σημείο νωρίτερα χωρίς να γίνει αντιληπτό από κανέναν για ώρες.

Η μητέρα του ανησύχησε και το απόγευμα ειδοποίησε τις Αρχές. Λίγη ώρα αργότερα, ο 11χρονος βρέθηκε νεκρός κάτω από τη θάλασσα.

«Βρήκαμε το παιδί πνιγμένο κοντά σε μία σημαδούρα»

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο ο 11χρονος στους Φούρνους Ικαρίας περιέγραψε ο δήμαρχος Δημήτρης Καρύδης. «Βρήκαμε το παιδί πνιγμένο κοντά σε μία σημαδούρα», αποκάλυψε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αρχικά, είχε ειπωθεί πως ο άτυχος ανήλικος είχε μπλεχτεί σε δίχτυα, με τον δήμαρχο Φούρνων να αναφέρει πως πρόκειται για ασάφειες και ότι το παιδί βρέθηκε σε μία σημαδούρα νεκρό.

«Η μητέρα του με ενημέρωσε γύρω στις 5:30 το απόγευμα, γιατί ήμουνα με το πυροσβεστικό λόγω του υψηλού κινδύνου, ότι από τις δύο το μεσημέρι έχουν χάσει και δεν μπορούν να βρουν τον Χρήστο. Κατευθείαν ενημερώθηκαν και οι υπηρεσίες. Βγήκαν και οι εθελοντές έξω, όλο το χωριό, όλο το νησί έψαχνε, δυστυχώς δεν βρήκαμε τίποτα.

Μετά, μια ομάδα εθελοντών έπεσε στη θάλασσα μέχρι που βρήκαν το άψυχο κορμάκι του Χρήστου μας νεκρό, πνιγμένο. Δεν ισχύουν αυτά που λέγονται για τα δίχτυα. Το παιδί βρέθηκε κοντά σε μια σημαδούρα, με την οποία έχουμε οριοθετήσει την παραλία για να μην μπαίνουν μέσα στο δίαυλο του αλιευτικού και βρέθηκε εκεί πάνω. Η σημαδούρα είναι 50 μέτρα από την παραλία. Η παραλία αυτή είναι πολυσύχναστη» περιέγραψε.

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι: «Δεν υπάρχει ναυαγοσώστης γιατί δεν είναι οργανωμένη παραλία για να μπορέσω και εγώ να διεκδικήσω ναυαγοσώστη. Είναι μια παραλία η οποία είναι πολυσύχναστη. Όλος ο κόσμος πάει εκεί για μπάνιο. Δυστυχώς κανένας δεν πήρε χαμπάρι τι είχε συμβεί στον Χρήστο μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ