ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώνονται τα αντιπλημμυρικά έργα στην Φυλή Αττικής

Ολοκληρώνονται τα αντιπλημμυρικά έργα στην Φυλή Αττικής
Φωτογραφία αρχείου από εργασίες αντιπλημμυρικών έργων ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / IN TIME

Στην τελική φάση ολοκλήρωσης έχουν μπει τα αντιπλημμυρικά έργα στη Φυλή Αττικής, που αναμένονται να θωρακίσουν αποτελεσματικά την περιοχή.

Στόχος των έργων αυτών αποτελεί η προστασία της ανατολικής λεκάνης της δημοτικής ενότητας Άνω Λιοσίων, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 14.915.000.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το έργο «Αντιπλημμυρική προστασία Ανατολικής Λεκάνης Δ.Ε. Άνω Λιοσίων, Δήμου Φυλής», αφορά στην κατασκευή κεντρικών συλλεκτήρων ομβρίων, ώστε να εξασφαλιστεί η αντιπλημμυρική προστασία – θωράκιση της Ανατολικής Λεκάνης της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής και της ευρύτερης περιοχής.

Τα έργα ενσωματώνονται στα υφιστάμενα έργα ομβρίων της περιοχής και τα συμπληρώνουν, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζουν αντιπλημμυρική προστασία, συνδυάζουν την παροχέτευση των ομβρίων των εκτός αστικής περιοχής λεκανών απορροής με την παροχέτευση των ομβρίων της οικιστικής περιοχής.

Αναλυτικότερα, το έργο περιλαμβάνει κατασκευή δικτύου αγωγών αποχέτευσης ομβρίων και φρεατίων υδροσυλλογής στους εξής δρόμους:

  • Πηνειού (από Λεωφόρο Φυλής μέχρι την οδό Αιγαίου Πελάγους)
  • Πίνδου (από το τέρμα μέχρι την οδό Αλιάκμονος)
  • Καραϊσκάκη (από την οδό Πηνειού ή 25ης Μαρτίου μέχρι το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ)
  • Αιγαίου Πελάγους (από την Αλιάκμονος μέχρι τη συμβολή με την Πηνειού)

Το συνολικό μήκος των αγωγών υπολογίζεται σε τρία χιλιόμετρα και μέσω αυτών τα όμβρια θα διοχετευτούν, αρχικά, στη λίμνη ανάσχεσης του Πάρκου Πόλης των Άνω Λιοσίων κι από εκεί (μέσω του αγωγού Ευπυρίδων) στον Κηφισό.α

ΔΗΜΟΦΙΛΗ