Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε επτά περιοχές την Τρίτη
Ανανεώθηκε:
Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αναμένεται την Τρίτη (15/8) για επτά περιοχές ανά την Επικράτεια, σύμφωνα με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για τις εξής περιοχές:
- Έβρο
- Μυτιλήνη
- Χίο
- Ψαρά
- Σάμο
- Ικαρία
- Ρόδο

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πυρόπληκτοι: Παράταση μέχρι τις 31 Αυγούστου για τις αιτήσεις στην πλατφόρμα arogi.gov.gr
Κοινό συμβόλαιο 52 εκατ. λιρών για νέο σύστημα πυροβολικού υπέγραψαν Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία
23:57
Κορυφαία πολίστρια του κόσμου για το 2025 η Φωτεινή Τριχά
23:54
«ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ» ΕΙΠΕ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ: Liveblog: Συμφωνήσαμε στο 95% του σχεδίου των 20 σημείων είπαν Τραμπ και Ζελένσκι
23:50
Σύλληψη στη Σάμο, 49χρονου κατηγορούμενου για 27 απάτες
23:41