ΕΛΛΑΔΑ

Παράνομες υιοθεσίες στα Χανιά: Τέσσερα τα παιδιά από παρένθετες μητέρες - Θα γίνει εξέταση DNA

Παράνομες υιοθεσίες στα Χανιά: Τέσσερα τα παιδιά από παρένθετες μητέρες - Θα γίνει εξέταση DNA
Μεταγωγή των συλληφθέντων που εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομων υιοθεσιών IN TIME / ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ

Τέσσερα είναι πλέον τα μωρά που φιλοξενούνται σύμφωνα με πληροφορίες στην μονάδα νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων από παρένθετες μητέρες στην υπόθεση παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας βρεφώνστα Χανιά.

Περίπου στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας ολοκληρώθηκε ο τοκετός μιας ακόμα παρένθετης μητέρας, η οποία έφερε στον κόσμο δίδυμα παιδάκια. Τα νεογέννητα θα παραμείνουν στη μονάδα νεογνών του νοσηλευτικού ιδρύματος μέχρι να πραγματοποιηθεί η εξέταση DNA, σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα zarpanews.gr.

Σημειώνεται πως η παρένθετη μητέρα είναι γεωργιανής καταγωγής και φέρεται να συνεργάζονταν με την κλινική εξωσωματικής.

Προφυλακιστέα τέσσερα άτομα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν τη Δευτέρα (14/8) ο ιδιοκτήτης της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και γυναικολόγος, ο εμβρυολόγος της μονάδας, η γραμματέας της δομής, καθώς και μία γυναίκα που φέρεται να ενεργούσε ως «μεσίτρια» της υπόθεσης παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας βρεφών στα Χανιά.

Ελεύθερες με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν η μαία της μονάδας, βιολόγος της μονάδας, εργαζόμενη σε κλινική της πόλης και μία ακόμη γυναίκα που φέρεται επίσης να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η μαραθώνια διαδικασία των απολογιών στην Εισαγγελία Χανίων είχε ξεκινήσει νωρίς της Κυριακής (13/8).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ