Ζάκυνθος: Σερβιτόρος έσωσε με λαβή Χάιμλιχ γυναίκα που έτρωγε σε εστιατόριο
Η άμεση παρέμβαση σερβιτόρου στη Ζάκυνθο έσωσε τη ζωή γυναίκας που πνιγόταν από το φαγητό της.
Όλα συνέβησαν σε εστιατόριο στο Καλαμάκι Ζακύνθου, όταν όταν μια γυναίκα δεν μπορούσε να αναπνεύσει, καθώς είχε πνιγεί από το φαγητό της.
Στο βίντεο φαίνεται καρέ – καρέ η στιγμή που ο άνδρας βλέπει τη γυναίκα να πνίγεται με το φαγητό και να μην μπορεί να αναπνεύσει. Κάνοντας τη σωτήρια λαβή «χάιμλιχ» κατάφερε να τη σώσει.
Aρχικά ο ιδιοκτήτης του καταστήματος επιχείρησε να βοηθήσει την γυναίκα, χτυπώντας την στην πλάτη, όλο και πιο δυνατά, χωρίς να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τότε, ο σερβιτόρος αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, χρησιμοποιώντας την τεχνική «χάιμλιχ», με την οποία κατάφερε να βοηθήσει ώστε η τροφή να βγει από το στόμα της γυναίκας και να καταφέρει να αναπνεύσει.
Ο ιδιοκτήτης κάλεσε το ΕΚΑΒ, που παρέλαβε τη γυναίκα και τη διακόμισε στο νοσοκομείο.
«Φαρμακείο αυτοκινήτου»: Νέο κιτ πρώτων βοηθειών - Τι πρέπει να περιλαμβάνει
02:00
Πότε αναμένεται να καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ ανά παιδί
01:00
Ανακαίνιση Κατοικίας: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τις βεβαιώσεις επιλεξιμότητας
00:30
Πρόταση για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων θα φέρει το ισραηλινό ΥΠΕΞ
23:57