Ιός Δυτικού Νείλου: Δεύτερο κρούσμα στην Ήπειρο
Ανανεώθηκε:
Δεύτερο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου φέρεται να εντοπίστηκε τις τελευταίες ημέρες στην Ήπειρο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο epiruspost, πρόκειται για έναν ηλικιωμένο από την Άρτα, ο οποίος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, η 88χρονη που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χατζηκώστα διέμενε επίσης στην Άρτα, αν και σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των δύο κρουσμάτων.
Κρούσματα λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου εμφανίζονται σε πολλές χώρες παγκοσμίως, όπως και σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, σε ετήσια βάση, ενώ μέχρι τις αρχές Αυγούστου του 2023 έχουν καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης σε Ιταλία, Γαλλία και Ουγγαρία.
Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών και η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου, καταλήγει ο ΕΟΔΥ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Iός του Δυτικού Νείλου: Τρεις θάνατοι και 21 κρούσματα στην Ελλάδα - Πού εντοπίστηκαν
Φωτιά στη «Φωλιά του Αετού» του Χίτλερ: Μία σύλληψη υπόπτου - Οδηγήθηκε σε ψυχιατρείο
23:58
Τα «Τέμπη» της Σερβίας βαρόμετρο για τις εκλογές- Το κίνημα που έγινε κόμμα και απειλεί τον Βούτσιτς
23:46
Κύμα διαδηλώσεων στην Ευρώπη: Τραυματίες σε Αλβανία και Ιταλία, «πνίγηκε» στα χημικά η Γαλλία
23:34
Χειροπέδες σε δύο άνδρες και μια γυναίκα για διακίνηση ναρκωτικών μέσω ταχυδρομείου
23:23