Μυτιλήνη: Διάσωση τουρίστριας στην Εφταλού από το Λιμενικό
Στη διάσωση τουρίστριας που κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή της Εφταλούς προχώρησαν οι Λιμενικές Αρχές Μυτιλήνης και Μήθυμνας, μετά από ενημέρωση από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι βρισκόταν σε δυσχερή θέση και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην ακτή.
Η τουρίστρια, η οποία επέβαινε σε φουσκωτό θαλάσσιο παιχνίδι, απομακρύνθηκε από την ακτή και παρά τις προσπάθειες της, αδυνατούσε να επιστρέψει, ενώ ένας άνδρας που κολυμπούσε στην περιοχή έσπευσε προκειμένου να συνδράμει.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα σκάφος FRONTEX και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, προς παροχή συνδρομής.
Οι δύο κολυμβητές εντοπίστηκαν από το σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο περισυνέλεξε και στη συνέχεια μετέφερε με ασφάλεια τον άνδρα στην ακτή της παραλίας Εφταλούς και την γυναίκα στο λιμάνι του Μολύβου, καλά στην υγεία τους.
Τόσο η τουρίστρια όσο και ο άνδρας που έσπευσε να την βοηθήσει δήλωσαν ότι δεν έχρηζαν ιατρικής περίθαλψης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του σέρφερ στην Πάρο - Κορυφώνται η αγωνία
Αγνοείται σέρφερ στην Πάρο - Σε εξέλιξη έρευνες του Λιμενικού
Ιράν: Κανένα πλοίο δεν είναι ασφαλές στο Ορμούζ αν κινείται σε μη εγκεκριμένες διαδρομές
22:14
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 2,9 εκατ. ευρώ
22:11
Το μέγεθος της καταστροφής στη Βενεζουέλα από ψηλά: Κτήρια ισοπεδωμένα και βουνά από χαλάσματα
22:04
Φρένο στην κατανάλωση αλκοόλ από τους Παριζιάνους λόγω καύσωνα βάζουν οι Αρχές
21:55