Πυρκαγιά Λουτράκι: Θα χρειαστούν 2,8 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών
Ανανεώθηκε:
Σε 2,8 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το κόστος αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 17 Ιουλίου στο Λουτράκι, σύμφωνα με την έκθεση καταγραφής και διαπίστωσης ζημιών που σημειώθηκαν στην περιοχή.
Με βάση όσα καταγράφηκαν η Επιτροπή της έκθεσης, προτείνει να πραγματοποιηθεί σειρά παρεμβάσεων και εργασιών, ενώ δηλώνει, ότι θα πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό η αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας Κορινθίας, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.
Υπενθυμίζεται πως, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τον Ιούλιο έκαιγε επί τρεις ημέρες, ενώ σύμφωνα με τις αυτοψίες που διενεργήθηκαν από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων σε 154 συνολικές καταγραφές ζημιών, - 51 κτήρια έλαβαν «κόκκινη» πιστοποίηση, 47 «κίτρινη» και 56 «πράσινη».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πυρκαγιές: Ολοκληρώθηκε η πρώτη καταγραφή ζημιών σε Αττική και Κορινθία - Κόκκινα 112 κτήρια
Ιρανικοί πύραυλοι απειλούν τον Περσικό Κόλπο - Προειδοποιήσεις από συμμάχους των ΗΠΑ
19:34
Ουκρανία: Ρωσικό drone χτύπησε λεωφορείο με εργάτες ορυχείου - Τουλάχιστον 12 νεκροί
19:24
Ο διαδηλωτής Ερφάν Σολτανί στο Ιράν αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του
19:14
Αναχώρησε με 65 λεπτά καθυστέρηση το IC 57 - Επανήλθε η ηλεκτροδότηση μετά την πυρκαγιά στη Σίνδο
19:10