ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννόπουλος: Ήρθαν για να μείνουν οι υψηλές θερμοκρασίες - Δεν αποκλείονται και 40αρια

Γιαννόπουλος: Ήρθαν για να μείνουν οι υψηλές θερμοκρασίες - Δεν αποκλείονται και 40αρια
ΙΝΤΙΜΕ / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σταθερά στα ύψη θα παραμένει ο υδράργυρος και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Παναγιώτη Γιαννόπουλου. Μιλώντας στο CNN Greece, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η θερμοκρασία να αγγίξει ξανά έως και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, τις επόμενες ημέρες αναμένεται σχετική ζέστη στα ηπειρωτικά.

«Σε περιοχές δηλαδή μακριά από τη θάλασσα, της Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς, στην Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία, το θερμόμετρο θα φτάσει και τους 38 βαθμούς Κελσίου το Σαββατοκύριακο» αναφέρει.

Παρά τις υψηλές όμως θερμοκρασίες, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο το μελτέμι στο Αιγαίο θα διατηρηθεί. «Οι άνεμοι θα αγγίξουν έως και τα 7 μποφόρ σε περιοχές όπως οι Κυκλάδες, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου», σημειώνει.

Σχετική ζέστη θα έχει και στην νότια Κρήτη όπου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς, ενώ τους 35 θα αγγίξει ο υδράργυρος στο ανατολικό Αιγαίο.

Αντίστοιχες θερμοκρασίες αναμένονται και στα νησιά του Ιονίου με το θερμόμετρο θα φτάνει στους 35 βαθμούς Κελσίου.

«Από Δευτέρα ίσως ο υδράργυρος αγγίξει και τους 39 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Στερεά Ελλάδα» συμπληρώνει χαρακτηριστικά, αναφέροντας παράλληλα πως οι πιο ζεστές ημέρες θα είναι η Τρίτη και η Τετάρτη, με τους ανέμους ωστόσο να φυσάνε όλες τις ημέρες από 6 – 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει πτώση έως την Κυριακή (27/08), αλλά αντιθέτως ίσως και να αυξηθεί ελαφρώς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ