ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά σε Τσιλιβί και Ακρωτήρι

Ζάκυνθος: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά σε Τσιλιβί και Ακρωτήρι
Φωτο: Zakynthos / Facebook

Οριοθετήθηκαν τα πύρινα μέτωπα της διπλής πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής 18/8, στην Ζάκυνθο και συγκεκριμένα σε ελαιώνα στην περιοχή Τσιλιβί (Πλάνος) αλλά και σε αγροτική περιοχή και στην περιοχή Ακρωτήρι (Κρυονέρι), όπου, σύμφωνα με το imerazante.gr και την Προϊσταμένη του Τμ. Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου Μαρία Μουζάκη ζητήθηκε να εκκενωθεί όλη η περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, λίγο πριν τις 23.00 το πύρινο μέτωπο έχει περιοριστεί, δεν υπάρχουν ενεργές εστίες, χωρίς ωστόσο να έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή.

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους των περιοχών Τσιλιβή και Μπόχαλη από την Πολιτικη Προστασία να είναι σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που απαιτηθεί εκκένωση.

Στο Τσιλιβή μετέβησαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ ζητήθηκε από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να είναι σε εγρήγορση για πιθανή εκκένωση της περιοχής καθώς απειλήθηκαν σπίτια.

Πρόκειται για αγροτοδασική περιοχή, όμως η πυρκαγιά έκαιγε για πολύ ώρα κοντά σε κατοικημένη περιοχή, όπου έχει πέσει όλο το βάρος της πυρόσβεσης. Συνολικά κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβεστικά οχήματα με 23 πυροσβέστες, ενώ νωρίτερα επιχείρησαν δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

Επίσης, μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από την Κυλλήνη 16 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και ακόμη 4 οχήματα, προκειμένου να ενισχύσουν τις τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ έχει ζητηθεί συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

Φωτο: imerazante.gr
367079050_6312332338895227_2849644724844479907_n.jpg
Φωτο Zakynthos / Facebook
fwtia-akrwthri3.jpg
Φωτο: imerazante.gr
Φωτο: imerazante.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ