ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου

Χανιά: Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου
neakriti.gr

Με απόφαση του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνού, παύθηκε από τα καθήκοντά του ως Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων στα Χανιά, ο Επίσκοπος Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνός.

O Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνός έπειτα από εντολές του Πατριαρχείου όπως φαίνεται, έλαβε απόφαση να παύσει από πρωτοσύγκελο τον ηγούμενο της Μονής Αγίας Τριάδας και Επίσκοπο Δορυλαίου, Δαμασκηνό Λιονάκη, καθώς σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα neakriti.gr συγκεντρώνονται στο πρόσωπό του δύο αξιώματα, αυτό του Πρωτοσυγγελεύοντος και αυτό του Επισκόπου.

Η είδηση πάντως έπεσε σαν “βόμβα” στην πόλη των Χανίων και όχι μόνο, καθώς ο Επίσκοπος Δορυλαίου έχει προσφέρει θεάρεστο και πολύτιμο έργο στην Μητρόπολη.

Ποιος είναι ο Επίσκοπος Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνός

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνός (κατά κόσμον Νικόλαος Λιονάκης) γεννήθηκε στον Πλατανιά Χανίων, την 7η Ιανουαρίου 1979.

Μετά τις εγκύκλιες σπουδές φοίτησε στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης, και έπειτα στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, όπου σπούδασε την ιερά επιστήμη της θεολογίας και αποφοίτησε με άριστα.

Στη συνέχεια παρακολούθησε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Ινστιτούτο Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας στο Σαμπεζύ της Γενεύης λαμβάνοντας μεταπτυχιακό τίτλο στο θέμα Bapteme et chrismation dans la theologie de saint Nicodeme l’ Hagiorite.

Το 2007 εκάρη μοναχός και Διάκονος στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων από τον μακαριστό Μητροπολίτη Ρεθύμνου κ.κ. Άνθιμο.

Το 2009 χειροθετονήθηκε Πρεσβύτερος λαμβάνοντας και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου από τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνό.

Εκ του ιδίου Μητροπολίτου το 2011 διορίστηκε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Στις 27 Νοεμβρίου 2019 εξελέγη παμψηφή από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου βοηθός Επίσκοπος της Α.Θ.Π. Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Δορυλαίου και Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων.

Στις 15 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους χειροτονήθηκε στην Κων/πολη Επίσκοπος Δορυλαίου από τα τίμια χέρια του Οικουμενικού μας Πατριάρχου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ