ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Αναφορές για καμένα σπίτια στο Δωρικό

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Αναφορές για καμένα σπίτια στο Δωρικό
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη για δεύτερη ημέρα, ενώ έχουν γίνει αναφορές για καμένα σπίτια στον οικισμό του Δωρικού.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ οι διάσπαρτες εστίες στο Δωρικό εξελίχθηκε σε μέτωπα.

Να σημειωθεί πως, το Δωρικό βρίσκεται περίπου δέκα χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Στο μεταξύ, αλεπάλληλα είναι τα μηνύματα εκκένωσης που αποστέλλονται από το 112, δείχνοντας έτσι το μέγεθος της πυρκαγιάς που καίει για δεύτερη ημέρα στην Αλεξανδρούπολη, με τους οικισμούς που έχουν μετατραπεί σε «χωριά - φαντάσματα» να ανέρχονται μέχρι το απόγευμα της Κυριακής (21/8) σε 13.

Την Κυριακή (21/8) έχουν σταλεί μηνύματα εκκένωσης των περιοχών Αμφιτρίτη, Μαΐστρος, Μοναστηράκι, Δορίσκος και Άβαντας. Το Σάββατο (19/8) είχαν εκκενωθεί επιπλέον οκτώ χωριά: Λουτρό, Αγνάντια, Αριστηνό, Δωρικό, Νίψα, Πεύκα, Αετοχώρι και Άνθεια.

Οι περισσότες καταστροφές που σημειώθηκαν κατά την πρώτη ημέρα της «επέλασης» της πυρκαγιάς, καταγράφηκαν στα χωριά Αεροχώρι και Πεύκα, με χιλιάδες καμένες εκτάσεις, σπίτια και αυτοκίνητα να έχουν γίνει «στάχτη».

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στην Αετοράχη έχουν καεί πέντε σπίτια και η εκκλησία του χωριού και τέσσερα σπίτια στο χωριό Πεύκα.

«Όλη η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», όπως είπε στο CNN Greece ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ