ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη:Τούρκος σώθηκε από ατύχημα, αλλά έδειρε Πυροσβέστες γιατί πάτησαν το χαλάκι προσευχής

Θεσσαλονίκη:Τούρκος σώθηκε από ατύχημα, αλλά έδειρε Πυροσβέστες γιατί πάτησαν το χαλάκι προσευχής
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Απίστευτο και όμως αληθινό το περιστατικό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου (20/8) όταν ένας υπήκοος Τουρκίας χτύπησε τους Πυροσβέστες που τον πλησίασαν, επειδή πάτησαν το χαλάκι στο οποίο προσεύχονταν. 

Όλα ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου όταν ένας 31χρονος Τούρκος, που επέστρεφε οδικώς στη χώρα του από Αυστρία, μέσω Θεσσαλονίκης, έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και τράκαρε στα διόδια Λαγκαδά, σύμφωνα με το voria.gr.

Συγκεκριμένα, παρόλο που οι πινακίδες στο σημείο επιβάλλουν στους οδηγούς να κινούνται με χαμηλή ταχύτητα, το κοντέρ του 31χρονου έφτασε τα... 192 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό του σπάσει τη μπάρα και το όχημά του να αναποδογυρίσει. Ταυτόχρονα, η μηχανή εκτοξεύθηκε 50 μέτρα μακριά, προκαλώντας φωτιά σε ξηρά χόρτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος, μην πιστεύοντας την τύχη του, έβγαλε από το όχημά του ένα χαλάκι για να προσευχηθεί αφού επέζησε από το ατύχημα. Στο μεταξύ, στο σημείο είχαν ήδη μεταβεί Πυροσβέστες που έσβησαν τη φωτιά που εκδηλώθηκε. Ωστόσο, μόλις ο Τούρκος τελείωσε την προσευχή του, σύμφωνα με την ίδια πηγή, χτύπησε τους Πυροσβέστες, καθώς, όπως φέρεται να ισχυρίζεται ο ίδιος, πάτησαν πάνω στο χαλάκι, το οποίο θεώρησε ασέβεια.

Ο ίδιος πάντως φέρεται να δηλώνει πως ανέπτυξε τόσο μεγάλη ταχύτητα επειδή του είπαν πως η κόρη του χτύπησε και έπρεπε να γυρίσει άμεσα στην Τουρκία.

Ο 31χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων, σωματική βλάβη κατά συρροή, απείθεια και διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ