ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εικόνες από την μεταφορά ασθενών και βρεφών σε πλωτό νοσοκομείο

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εικόνες από την μεταφορά ασθενών και βρεφών σε πλωτό νοσοκομείο
Screen grab / facebook

Σε προσωρινό νοσοκομείο έχει μετατραπεί το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» για τους ασθενείς και βρέφη που μεταφέρονται εκεί από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης το οποίο εκκενώθηκε λόγω της πυρκαγιάς που καίει για τέταρτη μέρα στην περιοχή.

Συνολικά μετάφερθηκαν με 30 ασθενοφόρα 115 ασθενείς ανάμεσα στους οποίους 12 νεογνά.

Στις εικόνες που μεταφέρει η τοπική ιστοσελίδα e-evros.gr στον εξωτερικό χώρο έχουν στηθεί τέντες για τα σοβαρά περιστατικά ενώ τα καταστρώματα του πλοίου έχουν μετατραπεί σε θαλάμους. Γιατροί, νοσηλευτές και δεκάδες διασώστες μεταφέρουν συνέχεια ασθενείς και καταβάλλουν υπεράνθρωπες για την φροντίδα τους.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα 65 ασθενείς έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια εντός του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Επίσης, ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η μεταφορά 14 ατόμων με πλωτό από τη θαλάσσια περιοχή Μάκρη προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για προληπτικούς λόγους.

Στην απόφαση μεταφοράς των ασθενών με ασθενοφόρα σε υγειονομικές μονάδες εντός της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας οδήγησε η εξάπλωση της πυρκαγιάς η οποία από τα ξημερώματα του Σαββάτου επελαύνει σε οικισμούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με τις φλόγες να είναι ορατές μετά τη 01.00 στην ευρύτερη περιοχή του νοσηλευτικού ιδρύματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ