ΕΛΛΑΔΑ

Στη "φάκα" της ΕΛΑΣ οι ληστές των σούπερ μάρκετ

Στη "φάκα" της ΕΛΑΣ οι ληστές των σούπερ μάρκετ

Για μήνες οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να συλλάβουν τα μέλη μια εγκληματικής οργάνωσης που λήστευε σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Αττικής και μάλιστα δεν δίστασε να πυροβολεί εν ψυχρώ αστυνομικούς και πελάτες χωρίς όμως ευτυχώς να έχει τραυματίσει κάποιον.

Όταν χθες συνελήφθησαν από την ασφάλεια Αττικής τότε οι Αρχές διαπίστωσαν ότι ο ένας από τους δυο ληστές είχε πάρει άδεια τον Αύγουστο του 2015 από τις φυλακές Κασσάνδρας όπου βρισκόταν για υπόθεση ναρκωτικών, και φυσικά δεν γύρισε ποτέ. Ενώ ο δεύτερος ληστής είχε αποφυλακιστεί τον Ιούλιο του 2015 και φυσικά επέστρεψε στην παράνομη δράση του.

Και οι δυο χτυπούσαν σούπερ μάρκετ στα βόρεια προάστια. Στις 25 Ιουνίου αφού είχαν αρπάξει όσα χρήματα βρήκαν στα ταμεία βγαίνοντας από το κατάστημα τράκαραν ένα αυτοκίνητο πελάτη και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους αστυνομικούς που τους καταδίωξαν.

Από τους κάλυκες που περισυνέλεξαν οι αστυνομικοί και τη βαλλιστική εξέταση προέκυψε ότι οι ίδιοι ληστές είχαν ανοίξει πυρ στο ψαχνό κατά δύο αστυνομικών που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας και τους καταδίωξαν μετά από ληστεία επίσης σε σουπερ μάρκετ στο Μαρούσι.

Σε έρευνα που έγινε στο κρησφύγετο τους βρέθηκαν χρήματα όπλα κινητά τηλέφωνα και φυσίγγια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ