ΕΛΛΑΔΑ

Ένωση Πνευμονολόγων: Πώς θα προστατευτούμε σε περίπτωση πυρκαγιάς

Ένωση Πνευμονολόγων: Πώς θα προστατευτούμε σε περίπτωση πυρκαγιάς
PEXELS

Οδηγίες για τους πολίτες που βρίσκονται κοντά στα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα, εξέδωσε η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδος.

Καλούν τους πολίτες να απομακρυνθούν από τις φωτιές ή εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, να παραμείνουν σε δροσερούς εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Όσοι βρίσκονται μέσα σε οχήματα, θα πρέπει να κρατούν κλειστά τα παράθυρα και να θέσουν σε λειτουργία την ανακύκλωση αέρα καμπίνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας

«Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας λόγω των πολλαπλών πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή́ τη στιγμή́ σε ολόκληρη τη χώρα, επιθυμεί́ να ενημερώσει τους πολίτες να απομακρυνθούν άμεσα για την προστασία ή, εφόσον αυτό́ δεν είναι εφικτό́, να παραμείνουν σε δροσερούς ή εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους με τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστά́.

Παράλληλα, κρίνεται σκόπιμο να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Αν μετακινείστε με αυτοκίνητο εντός της συγκεκριμένης περιοχής, παράκληση τα παράθυρα να παραμένουν κλειστά́ και να τίθεται σε λειτουργιά η ανακύκλωση αέρα καμπίνας.

Συνιστούμε στους ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον γιατρό τους και να λαμβάνουν την αγωγή τους συστηματικά σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Συμπτώματα όπως η δυσκολία στην αναπνοή, ο βήχας ή η αποβολή πτυέλων θα πρέπει να αναφέρονται άμεσα στον θεράποντα πνευμονολόγο. Θερμή παράκληση για αποφυγή αλόγιστης χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος έτσι ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα διακοπών σε αναπνευστικούς ασθενείς που απαιτούν συνεχή λήψη οξυγονοθεραπείας.

Η Ένωση Πνεμονολόγων Ελλάδας παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις και μετρήσεις για την ποιότητα του αέρα, ενώ είναι πρόθυμη μέσω των μελών της να συνδράμουν σε πανελλαδικό επίπεδο με όλες τις δυνάμεις τους εφόσον ζητηθεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ