ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Φυλή: Έκλεισε η Αττική Οδός και στα δύο ρεύματα

Φωτιά στη Φυλή: Έκλεισε η Αττική Οδός και στα δύο ρεύματα
Φωτιά στη Φυλή ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ/CNN GREECE

Έκλεισε η Αττική Οδός λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στη Φυλή.

Η Αττική Οδός έχει κλείσει και στα δύο ρεύματα από το ύψος της εισόδου στην Ελευσίνα έως τον κόμβο της Περιφερειακής οδού στο Αιγάλεω.

Στις αυλές των πρώτων σπιτιών έφθασαν οι φλόγες

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι της Φυλής, όπου οι φλόγες βρίσκονται μια ανάσα από τα πρώτα σπίτια της περιοχής.

«Καμπανάκι» Αστεροσκοπείου για την πυρκαγιά στη Φυλή - Δύσκολες οι επόμενες ώρες

Δύσκολες αναμένεται να είναι οι επόμενες ώρες για τον περιορισμό της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα την Τρίτη (22/8) στη Φυλή, σύμφωνα με το ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που προειδοποιεί για δυσμενείς μετεωρολογικές συνθήκες.

Ειδικότερα, στην περιοχή εκδήλωσης και εξάπλωσης της πυρκαγιάς πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης 5 - 6 μποφόρ και ριπές που ξεπερνούν τα 60 km/h.

Οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή εκδήλωσης και εξάπλωσης της φωτιάς θα παραμείνουν δυσμενείς έως και το βράδυ (21:00) της Τρίτης 22.08.2023, παρουσιάζοντας μικρή βελτίωση μέσα στη νύχτα και εκ νέου επιδείνωση από τις πρώτες πρωινές ώρες (03:00) της Τετάρτης 23.08.2023.

Σημειώνεται ωστόσο ότι η ευκολία ανάφλεξης των δασικών καυσίμων φαίνεται να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, γεγονός που θα δυσχαιράνει τον έλεγχο της φωτιάς κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ