ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Έβρο: Μήνυμα εκκένωσης των περιοχών Κοίλα και Μελία

Φωτιά στον Έβρο: Μήνυμα εκκένωσης των περιοχών Κοίλα και Μελία
ΙΝΤΙΜΕ / ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ

Μήνυμα του 112 εστάλη στις 1:58 στους κατοίκους των περιοχών Κοίλα και Μελία στον Έβρο προκειμένου να απομακρυνθούν προς τις Φέρες λόγω της  φωτιάπου μαίνεται στον Έβρο για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

 

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κοίλα και Μελία απομακρυνθείτε προς Φέρες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για πυρκαγιές και περιστατικά ρατσιστικής βίας στον Έβρο

Νωρίτερα, τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας στον Έβρο προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, η οποία σε παραγγελία της τα χαρακτηρίζει ανησυχητικά, ζητώντας παράλληλα να διερευνηθεί η διάπραξη αδικημάτων όπως βιαιοπραγία, έκθεση σε κίνδυνο και αρπαγή.

«Την ίδια στιγμή είναι ανησυχητικά κάποια φαινόμενα ρατσιστικής βίας κατά μεταναστών, όπως αυτό που περιγράφεται στα συνημμένα δημοσιεύματα, κατά τα οποία κάτοικος της Αλεξανδρούπολης κλείδωσε πρόσφυγες στοιβαγμένους σαν σαρδέλες, «25 κομμάτια», όπως λέει, στο κλειστό τρέιλερ του οχήματός του, ενώ δημοσιοποίησε βίντεο με τις παράνομες πράξεις του, στο οποίο ακούγεται, σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα βίας, να κατηγορεί τους μετανάστες ότι «θα μας κάψουνε» και να παρακινεί και άλλους σε ρατσιστικό πογκρόμ, καλώντας τους να οργανωθούν και να τον μιμηθούν», τονίζει στην παραγγελία της.

Διαβάστε περισσότερα:

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για πυρκαγιές και περιστατικά ρατσιστικής βίας στον Έβρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ