Ποιες περιοχές παρουσιάζουν πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα Πέμπτη
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται στις περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία και Εύβοια) για σήμερα, Πέμπτη (24/8), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και οι Δήμους των ανωτέρω περιοχών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gov.gr.
SPONSORED
Νέα προειδοποίηση Τραμπ στο Ιράν: «Ή θα υπογράψει ή θα πάμε να το τελειώσουμε»
19:46
Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 69χρονος που επιτέθηκε σε διασώστες του ΕΚΑΒ
19:38
Νέο μήνυμα Τραμπ για Κούβα: «Oι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν ένα κράτος παρία»
19:30
Ιράν: «Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να ξεκινήσουν έναν νέο πόλεμο» δηλώνει ο Γκαλιμπάφ
19:23