Φωτιά στη Βοιωτία: Στις φλόγες το Μοναστήρι του Οσίου Λουκά
Οι φλόγες έχουν κυκλώσει την ιστορική μονή του Οσίου Λουκά στη Βοιωτία, μετά το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης (23/08) στο Δίστομο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά στο πέρασμά της έχει κάψει ολοσχερώς τον περίβολο του ιστορικού μοναστηριού.
Μάλιστα, οι πρώτες φλόγες έφτασαν στο εσωτερικό της Μονής και καίνε ένα από τα παλαιότερα κτήρια, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα tvstar.gr.
Παράλληλα, τη δική του μάχη δίνει ο Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος Γεώργιος που παλεύει με τις φλόγες κλαίγοντας, κατά τις ίδιες πληροφορίες.
Ετυχώς, έγκαιρα το μοναστήρι εκκενώθηκε από επισκέπτες και μοναχούς, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Σημειώνεται ότι νωρίτερα η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Στείριο Διστόμου Βοιωτίας και για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φωτιά στο Δίστομο Βοιωτίας
Δραματικές ώρες στην Πάρνηθα: Οι φλόγες κυκλώνουν σπίτια - Συγκλονιστικά βίντεο
Κόλαση φωτιάς στην Ισπανία: «Ενώθηκαν» τα μέτωπα σε Καστίλη και Μαδρίτη - 26.000 εκκένωσαν
19:41
Κακοκαιρία στην Αθήνα: Διακόπηκε η κυκλοφορία στην Πειραιώς στο ύψος της Χαμοστέρνας
19:40
Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς υπέγραψε στους Σίξερς για δύο χρόνια - «Νόμιζα είχα τελειώσει»
19:30
ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε τη ρωσική επίθεση στο Προξενείο της Λετονίας στο Σλοβιάνσκ
19:19